Θέατρο και μουσική σε ένα εργοστάσιο τομάτας

Θέατρο και μουσική σε ένα εργοστάσιο τομάτας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιουνίου, και θα διαρκέσει ώς τις 5 Σεπτεμβρίου. Τόπος, η Σαντορίνη, όπου για δεύτερη χρονιά φιλοξενείται, εμπλουτισμένο και ολοκληρωμένο, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Art Factory – SAF), με γνώμονα το νησί και τους κατοίκους του, στους οποίους η διοργάνωση επιδιώκει να προσφέρει πρόσβαση σε ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ταυτοχρόνως, μέσω του SAF, προβάλλεται το νησί της Σαντορίνης, η αρχαία και η νεότερη ιστορία του, οι σύγχρονες δραστηριότητες των κατοίκων του, τα υλικά και πολιτισμικά αγαθά που προσφέρει στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) ξεκίνησε πιλοτικά το περασμένο καλοκαίρι και από πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία, στη Βλυχάδα Σαντορίνης, το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», εντός του οποίου παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή στη Σαντορίνη και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας της σαντορινιάς τομάτας. Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει τα μηχανήματα του παλιού Εργοστασίου, ενώ μέσα στους ίδιους χώρους φιλοξενείται Art Shop με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού design, μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, βιβλία, μουσική και τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το SAF τιμήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό Europe for Festivals, Festivals for Europe ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης για τη σεζόν 2015-2016.

To πρόγραμμα

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαντορίνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Κατερίνα Βρανά και την παράσταση «Φέτα με τη βασίλισσα», αλλά και τις παραστάσεις «Αβελάρδος και Ελοΐζα», «Κατερίνα», το χοροθέατρο «Το σωματίδιο του Θεού», την όπερα «Ωραία Ελένη». Επίσης, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μουσικές και καλλιτέχνες όλων των ειδών: στις 31/7, στην πανσέληνο του Ιουλίου, σε μεταμεσονύχτια συναυλία τον Kyklo Ensemble, στις 19/8 συναυλία της Ελλης Πασπαλά και του Βασιλικού, το συγκρότημα Burger Project, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και πολλά ακόμη.

Στους υπέροχους χώρους του αναπαλαιωμένου εργοστασίου τομάτας «Δ. Νομικός» θα φιλοξενηθεί ο κύκλος εικαστικών εκθέσεων Removement, σε επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίας Βασαριώτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή