Φωτογραφικό ταξίδι στη συναρπαστική ζωή της Οντρεϊ Χέπμπορν

Φωτογραφικό ταξίδι στη συναρπαστική ζωή της Οντρεϊ Χέπμπορν

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Εικόνες μιας πραγματικότητας που ξαφνικά μοιάζει τόσο μακρινή για εμάς καθώς αδυνατεί να συμβαδίσει με την αγωνία των ημερών που διανύουμε κι όμως μας είναι τόσο αναγκαία για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να χαλαρώσουμε έστω για λίγο. Στο πολυαγαπημένο Λονδίνο λοιπόν μια έκθεση που υμνεί το γυναικείο ίνδαλμα της ομορφιάς, του χιούμορ, της καλαισθησίας και της ευαισθησίας, την ανεπανάληπτη και αξέχαστη Οντρεϊ Χέπμπορν, η οποία εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη National Portrait Gallery και θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου με τίτλο «Audrey Hepburn: Portraits of an Icon».

Πρόκειται για μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση που εξερευνά τη συναρπαστική ζωή και την καριέρα της σταρ που έγινε διάσημη όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στον χώρο της μόδας και αργότερα για την ανθρωπιστική της δράση. Η έκθεση παρακολουθεί την άνοδο της Χέπμπορν από τα πρώτα χρόνια της στην Ολλανδία έως την περίοδο που χόρευε ως chorus girl στα θέατρα του Γουέστ Εντ στο Λονδίνο μέχρι την εξέλιξή της ως ίνδαλμα της σκηνής και της οθόνης.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει φωτογραφίες της Οντρεϊ Χέπμπορν πριν γίνει διάσημη, επίσημα πορτρέτα και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μερικών από τις πιο γνωστές ταινίες της. Επίσης στην έκθεση περιλαμβάνονται πορτρέτα της ηθοποιού από κορυφαίους φωτογράφους του 20ού αιώνα όπως οι Richard Avedon, Cecil Beaton, Angus McBean, Irving Penn, Terry O’ Neill και Norman Parkinson. Η έκθεση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Λονδίνο με την υποστήριξη των γιών της ηθοποιού Luca Dotti και Sean Hepburn Ferrer καθώς και της Audrey Hepburn Estate.

Μια μοναδική επιλογή φωτογραφιών από την προσωπική τους συλλογή ανάμεσα στις οποίες υπάρχει μια φωτογραφία της Χέπμπορν όταν ήταν εννέα χρόνων το 1938 αλλά και πορτρέτα της τελευταίας της φωτογράφησης από τον Steven Meisel το 1991. Πολλές από τις φωτογραφίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Επιλογές

Highlights της έκθεσης είναι φωτογραφίες του Antony Beauchamp στην έναρξη της καριέρας της Χέπμπορν ως μοντέλο για το μεγάλο κατάστημα της εποχής Marshall & Snelgrove και για την πολύ επιτυχημένη καμπάνια Crookes Lacto-Calamine Skin Cream της δεκαετίας του ’50 από τον φωτογράφο του Angus McBean. Επίσης ξεχωρίζουν η φωτογραφία του Larry Fried που δείχνει τη Χέπμπορν στο καμαρίνι της στο Μπρόντγουεϊ πριν από την παράσταση της «Gigi» (1951), τη Χέπμπορν στην Ιταλία στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Πόλεμος και Ειρήνη» (1955) από τους Philippe Halsman και George Daniell, διαφημιστικές φωτογραφίες για το Funny Face (1957) και τις φωτογραφίες του Terry O’ Neill από τα γυρίσματα για τις ταινίες «How to steal a million» (1966) και «Two for the road» (1967). Επίσης εξώφυλλα περιοδικών της εποχής από το εξώφυλλο του Picturegoer (1952) έως εκείνο του Life το 1961 που δείχνει τη Χέπμπορν να φοράει ρούχα του Givenchy για τον ρόλο της στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε αυτή την αναλυτική και πολύ όμορφη έκθεση αφιερωμένη στη μητέρα μας» ανέφερε ο Luca Dotti και πρόσθεσε ότι η έκθεση «επιτρέπει σε εμένα και στον αδερφό μου να αγγίξουμε αποσπάσματα ενός παρελθόντος που διαφορετικά θα ήταν απλησίαστο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή