Με θέμα «Το ταξίδι», το πρώτο Chios Photo Festival

Με θέμα «Το ταξίδι», το πρώτο Chios Photo Festival

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τόπο συνάντησης για τους λάτρεις της φωτογραφίας μετατρέπεται η Χίος μέχρι τις 18 Αυγούστου, χάρη σε μια συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους φορείς. Το πρώτο «Chios Photo Festival», με θέμα «Το ταξίδι», διοργανώνεται με την επιμέλεια του Δημήτρη Κοιλαλού και περιλαμβάνει τρεις ομαδικές και τέσσερις ατομικές εκθέσεις, σε πέντε κτίρια του νησιού.

Με σχεδόν 60 εικόνες από την πολυβραβευμένη συλλογή «a Greek portfolio», που απεικονίζει ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου τη δεκαετία του ‘60, συμμετέχει στο Φεστιβάλ ο Ελληνας φωτογράφος της διασποράς Κωνσταντίνος Μάνος. Ενα αφιέρωμα στην εμβληματική σειρά, με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τη δημιουργία της, διοργάνωσε το 2013 το Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, ενώ στο Ιδρυμα Μαρία Τσάκου, στο λιμάνι του νησιού, παρουσιάζονται 30 περίπου επιλεγμένες φωτογραφίες από τη μεγάλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη «Ελληνικές Θάλασσες», μεταξύ των οποίων έργα των Fred Boissonnas, Δημήτρη Χαρισιάδη, Robert McCabe, Ανδρέα Εμπειρίκου, Βούλας Παπαϊωάννου κ.ά.

Η βραβευμένη ενότητα «Land Ends» του Παύλου Φυσάκη, με εικόνες από τα άκρα της Ευρώπης (στο αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο έως τις 10 Αυγούστου), η έκθεση ««Θραύσματα παρουσίας στα χάνια της Πόλης» της Αθηνάς Καζολέα, η οποία αποτύπωσε τα υπό εξαφάνιση χάνια της Κωνσταντινούπολης, και η σειρά «Τετράδιο Λιβάνου – Αντιπαράδεισος» του Δημήτρη Κοιλαλού, μια φωτογραφική εξερεύνηση της διττής ταυτότητας του Λιβάνου (στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου έως τις 29 Ιουλίου), αποτελούν τις προτάσεις του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, στα παλιά σφαγεία της πόλης της Χίου εκτίθενται τα έργα της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, υπό τον τίτλο «Πρόσωπα», μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ. Ο χώρος παραχωρείται από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «Ομικρον», η οποία προσφέρει, επίσης, ανθρώπινο δυναμικό και υλική υποστήριξη στο Chios Photo Festival. Τέλος, η αθηναϊκή ομάδα «Συμπληγάδες» παρουσιάζει την έκθεση «In the Light» στην Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη».

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στο www.chiosphotofestival.gr. Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή