Εβδομήντα έξι δημιουργοί στο Athens Photo Festival 2015

Εβδομήντα έξι δημιουργοί στο Athens Photo Festival 2015

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Athens Photo Festival 2015 συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς) μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο 76 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από 37 χώρες και διαρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις.

Μία από αυτές τις ενότητες αφορά νέους Ελληνες φωτογράφους με στόχο την εποικοδομητική συμβολή στην προσπάθειά τους για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο. Παράλληλα, επιχειρείται και η ανάδειξη της τρέχουσας φωτογραφικής παραγωγής των νέων Ελλήνων δημιουργών. Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στον χώρο πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα από την έκθεση αυτή. Οι φωτογραφικές  εργασίες  που παρουσιάζονται επιλέχθηκαν μέσα από ένα σύνολο επτακοσίων εξήντα προτάσεων. Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Παίρνουν μέρος οι φωτογράφοι:

Λίλη Ζουμπούλη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Aιμιλία Βρότσου, Κατερίνα Πετρούτσου, Eλενα Νασσάτι, Αθανάσιος Καρατζάς, Ηλιάνα Μεϊντάνη, Κωνσταντίνος Καρτελιάς, Γεωργία Μαραγκοπούλου, Anisa Xhomaqi, Daimon Xanthopoulos, Αντώνης Λέκκος, Αιμιλία Γάκη. Tην επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Μανόλης Μωρεσόπουλος.

Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή