H «Kυρά της Πρόσυμνας» αφηγείται την ιστορία της

H «Kυρά της Πρόσυμνας» αφηγείται την ιστορία της

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Κυρά της Πρόσυμνας», ένα ελεφάντινο γυναικείο ειδώλιο της Μυκηναϊκής εποχής, είναι το νέο έκθεμα που παρουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στη σειρά «Αθέατο Μουσείο». Είναι η δράση του μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά.

Ετσι, το «Αθέατο Μουσείο» γίνεται η αφορμή για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει κάθε επιλεγμένο έκθεμα. Υστερα από το «Δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου», την «Αρτεμη από τη θάλασσα» και τον «Καθρέφτη της Ευρώπης», το «Αθέατο Μουσείο» φιλοξενεί τώρα την «Κυρά της Πρόσυμνας». Προέρχεται από πλούσιο τάφο της Πρόσυμνας Αργους, έργο μοναδικό για τις πολύτιμες πληροφορίες που προσφέρει για την ενδυμασία και τον καλλωπισμό της εποχής. Η «Κυρά της Πρόσυμνας» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) και θα παραμείνει εκεί ώς την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Στις 16 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, καθώς και στις 25 Οκτωβρίου και στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το αριστουργηματικό πορτρέτο της Μυκηναίας αρχόντισσας, αλλά και για τα μυστικά ομορφιάς της εποχής εκείνης. Είναι απαραίτητα το εισιτήριο και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.: 213-21.44.891).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή