Τα τέσσερα «Ε» του προγράμματος της Στέγης

Τα τέσσερα «Ε» του προγράμματος της Στέγης

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Στέγη σίγουρα έχει κάνει πράξη τον στίχο «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» και συνεχίζει αθόρυβα και ουσιαστικά προς την ίδια κατεύθυνση. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα για τη σεζόν 2015-2016, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, τα τέσσερα Ε, όπως εν συντομία περιγράφονται από τη δημιουργική ομάδα της Στέγης. Eλληνες, Εξωστρέφεια, Ευρώπη, Εκπαίδευση.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι το πεντάχρονο «παιδί» του Ιδρύματος Ωνάση που φέτος κλείνει τα 40 του χρόνια και αντί για εορταστικές εκδηλώσεις, προετοιμάζει τα επόμενα 40. Η αρχή θα γίνει σε λίγες ημέρες, στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, με ένα φεστιβάλ που έχει ως θέμα του τον Νάρκισσο, από τον μύθο έως την ψυχανάλυση και τα selfies. Οσον αφορά τα «εσωτερικά», το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο, χορό, μουσική, εικαστικά, την ενότητα «λέξεις και σκέψεις», πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Σταχυολογούμε:

• Ελληνικές παραγωγές της Στέγης συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ανά τον κόσμο (Αίματα, Κυκλισμός του Τετραγώνου, Late Night, Still Life).

• Μεγάλες ξένες παραγωγές παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό («Οι Καραμάζοφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι από το Chekhov Moscow Art Theater, που ταξιδεύουν για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας, «Adolf Hitler: Mein Kampf, Vol. 1 & 2» από τους Ρίμινι Πρότοκολ κ.ά.).

• Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη φέρνει τον σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Χορεύω, άρα επικοινωνώ».

• Η παράσταση της Αννας Κοκκίνου «Εγώ, ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» ταξιδεύει ανά την Ελλάδα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και τη σύμπραξη της Στέγης.

• «Ο γλάρος Ιωνάθαν» σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη παρουσιάζεται σε σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, οίκους ευγηρίας, φυλακές, δημόσιους χώρους και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

• Φεστιβάλ τζαζ: από το 5ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ (Magnanimus, BalaRom Trio, World Dog, Αλέκος Βρέτος Quartet, George Spanos Intergalactic Nucleus Trio) στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, New Generation 3 (Next Step Quintet, Stelios Chatzikaleas Quintet, Stefanos Chytiris Flux Project κ.ά.).

• Digital Revolution: στα χνάρια του λονδρέζικου Barbican και του Μουσείου Tekniska της Στοκχόλμης, η Στέγη συσπειρώνει  όλες τις εκφάνσεις  ψηφιακής τέχνης σε μια πολύ μεγάλη και σημαντική έκθεση.

• Ο Βρετανός συνθέτης Κρις Γουάτσον, ο συγγραφέας Ντον ντε Λίλο, δημιουργός του «Underworld» και του «White Noise», αλλά και ο Ράινερ Ες, εγγονός του Ρούντολφ Ες διοικητή του Αουσβιτς, έρχονται για διαλέξεις στη Στέγη.

Πολλά ακόμη φεστιβάλ, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για βρέφη, νήπια, παιδιά, οικογένειες, ανηλίκους και άτομα άνω των 65 ετών, συμπληρώνουν το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.sgt.gr.

Aλλη μια ενδιαφέρουσα και πλούσια σεζόν ξεκινάει στη Στέγη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή