Στο ΝΕΟ REX ανοίγει επίσημα η Μπιενάλε της Αθήνας

Στο ΝΕΟ REX ανοίγει επίσημα η Μπιενάλε της Αθήνας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναρξη την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου για την Μπιενάλε της Αθήνας που θα απλωθεί σε δράσεις διετούς διάρκειας, ως το 2017 δηλαδή. Το επίσημο άνοιγμά της θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Θέατρο, και συγκεκριμένα στο πιο νέο «μέλος» του REX που εντάχθηκε στην κτιριακή οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου, το ΝΕΟ REX, που άνοιξε τις πόρτες του στο θεατρόφιλο κοινό το περασμένο Σάββατο, με την παράσταση «Μάγκντα Γκαίμπελς» του Γιώργου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου.

Το έργο «Μάγκντα Γκαίμπελς» του Γιώργου Βέλτσου εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» και σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, του Εθνικού Θεάτρου και του Δήμου Αθηναίων.

Στο έργο του Γιώργου Βέλτσου παρακολουθούμε τον Γιόζεφ και την Μάγκντα Γκαίμπελς να διηγούνται την Ιστορία. Η Μάγκντα Γκαίμπελς, σύζυγος του «υπουργού Προπαγάνδας και  Διαφωτίσεως του Λαού» την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ, υπήρξε πρότυπο συζύγου και γυναίκας της εποχής. Με την πτώση του Τρίτου Ράιχ και μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, αποφασίζει να σκοτώσει τα έξι της παιδιά και να αυτοκτονήσει μαζί με τον Γιόζεφ Γκαίμπελς στο μπούνκερ, όπου βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα της ζωής τους. Μέσα από μια ερωτική επιστολή, τη διήγηση του φόνου των παιδιών της και τις φαντασιώσεις της, η γυναίκα αυτή συστήνεται, κι έτσι πια η ιστορία, με όλες τις εκδοχές της, μπορεί να ιδωθεί και μέσα από τα δικά της μάτια. Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς προβάλλει κι αυτός την εκδοχή του εαυτού του και της Ιστορίας, κι όλα αυτά στον χρόνο του τετελεσμένου μέλλοντα, όπου όσα συμβαίνουν έχουν ήδη συμβεί και σε έναν χώρο ρευστό.

Οι προσκεκλημένοι και οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν με αγγλικούς υπέρτιτλους την παράσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT