Ενα ταξίδι μνήμης στο σύμπαν του Ιουλίου Βερν

Ενα ταξίδι μνήμης στο σύμπαν του Ιουλίου Βερν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρελθόν έχει την… παράξενη «τάση» να μην αλλάζει. Αφήνει, ωστόσο, ανοιχτό το πεδίο να το ερμηνεύεις διαρκώς με νέους τρόπους. Ασφαλώς, το παρελθόν δεν περιλαμβάνει μόνο γεγονότα· ό,τι γράφτηκε, χτίστηκε, τραγουδήθηκε, φιλοτεχνήθηκε αποτελεί κομμάτι όσων έχουν ολοκληρωθεί και δεν αλλάζουν· είναι εκεί, περιμένοντας. Τι περιμένει, όμως, το παρελθόν; Περιμένει τις νέες, τις ανανεωμένες αναγνώσεις του· περιμένει από το παρόν (ή από το μέλλον που θα γίνει κάποτε παρόν) να επιστρέψουν σε αυτό και να το ξαναφωτίσουν.

Ο Ιούλιος Βερν είναι ένα μεγάλο τμήμα του παρελθόντος σχεδόν όλων μας. Οι ιστορίες του, εκκινώντας από τα ψήγματα τεχνολογίας της εποχής του, ήταν ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και παραμυθιού. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Ερχεται σήμερα, λοιπόν, η τέχνη για να ξαναδιαβάσει και να επανεπινοήσει, ίσως, αυτόν τον, αλλόκοτο πολλές φορές, κόσμο. Μία έκθεση, υπό τον τίτλο «Jules Verne», εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ., στο The Loft, έναν εικαστικό πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Καπνικαρέας 3, βάση της πλατφόρμας «The ArtLoft», που επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Στόχος της πλατφόρμας, η επικοινωνία των Σχολών Καλών Τεχνών μεταξύ τους, αλλά και ο διάλογος των σύγχρονων επιμελητών.

Ετσι, οι καλλιτέχνες Βανέσα Αναστασοπούλου, Ανδρέας Βούσουρας, Γιώργος Γυπαράκης, Βασίλης Γεροδήμος, Ευτύχης Ευθυμίου, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιάννης Καπέλος, Χρήστος Κωτσούλας (Capten), Νίκος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Παπαζήση, Δήμητρα Ραζέλου (Mima), Ελευθερία Ραπανάκη, Αγγελική Σβορώνου, Αγγελος Σπάρταλης, Αλίνα Τσοπανέλη και Κώστας Τσώλης, με την επιμέλεια του Χρήστου Κωτσούλα (Capten), βυθίζονται ξανά στον κόσμο του Γάλλου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, ώστε να ανασυστήσουν μία νέα αφήγηση, εικαστική βεβαίως, για τον ίδιο και το έργο του. Ενα ταξίδι μνήμης, όπως επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων του Αγγελου Σπάρταλη «Από τη Γη στη Σελήνη», που έλαβε βραβείο καινοτομίας και ψηφιακών εφέ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

​​Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου 2015 – 4 Δεκεμβρίου 2015. Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00 – 23.00. Καπνικαρέας 3, είσοδος από Collage.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή