Έκθεση Χαρακτικής “Η γέννηση της Ευρώπης”

Έκθεση Χαρακτικής “Η γέννηση της Ευρώπης”

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena, έγιναν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 τα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρακτικής “Η γέννηση της Ευρώπης” με τον Πρέσβη της Σλοβακίας κ.Peter Michalko να ανοίγει και να προλογίζει την Έκθεση.

Ειδικά για την βραδιά και ένεκα της συμπλήρωσης ογδόντα χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου αείμνηστου Σλοβάκου καλλιτέχνη Albin Brunovsky (1935-1997) εκτέθηκαν μοναδικά συλλεκτικά επιπλέον χαρακτικά του και έγινε μνεία στο έργο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χαρτονομίσματα της Τσεχοσλοβακίας είχαν σχεδιαστεί από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Η Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει χαρακτικά καλλιτεχνών κυρίως από χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού “Παναγιώτης Γιαννάκος-Xotaris Art Forum”. Είναι μία από τις μεγαλύτερες και διεθνώς βραβευμένες συλλογές παγκοσμίως σε  χαρακτικά. Στην Κρητική διάλεκτο «ξωτάρης» σημαίνει ο ταξιδευτής, ο περιπλανώμενος, και έτσι και ο συλλέκτης κος Χρήστος Γιαννάκος ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο αναζητώντας και εμπλουτίζοντας τις συλλογές του με μοναδικά έργα και σπάνιες εκδόσεις χαρακτικής.

Ο μαγικός κόσμος της χαρακτικής αφηγείται ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, το παρελθόν και τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, με τους ήρωες, τους θεούς και ημίθεους, τις μάχες, τους έρωτες & τα σύμβολα.

Απολαύστε την Έκθεση στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου και μπαρ του Pallas Athena στην καρδιά της πόλης με θέα στη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά.

“Η γέννηση της Ευρώπης”,  Έκθεση Χαρακτικής

Από 1.12.2015 έως 29.2.2016, 08.00 – 22.00 καθημερινά

Είσοδος ελεύθερη

GRECOTEL PALLAS ATHENA

Pallas Athena Restaurant

Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα 10551, Τηλ: 210 3250900

e-mail: [email protected], www.grecotelpallasathena.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή