Mario Μerz, Ατομική Έκθεση στην γκαλερί Bernier/Eliades

Mario Μerz, Ατομική Έκθεση στην γκαλερί Bernier/Eliades

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

26 Νοεμβρίου, 2015 – 28 Ιανουαρίου, 2016

Η γκαλερί Bernier/Eliades είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεση του ιστορικού καλλιτέχνη Mario Merz.

(Σχετικά με τον καλλιτέχνη Mario Merz διαβάστε εδώ).

Σε αυτή την έκθεση θα παρουσιαστούν 12 έργα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο κοινό.

Ο Mario Μerz (γ.1925-2003, Ιταλία) υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες του κινήματος της Arte Povera την δεκαετία του 1960 και του '70. Η χρήση οργανικών και βιομηχανικών υλικών  στα έργα του, ήταν στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής ταυτότητας του κινήματος. Ο Merz μαζί με τους ομολόγους του όπως ο Alighiero e Boetti και ο Luciano Fabro θέλησε να διαχωρίσει το εργο τέχνης από το καταναλωτικό κεφάλαιο, δίνοντας έμφαση στην εννοιολογική διαδικασία και τις καθημερινές φόρμες ως τις πιο υπερβατικές μεθόδους παγκόσμιας επικοινωνίας. Ευρύτερα γνωστός για τα ιγκλού του και τις ακολουθίες Fibonacci από νέον, ο Mario Merz  δημιουργεί έργα  που έχουν ταυτόχρονα μια αρχέγονη αλλά και τεχνολογική χροιά, ουτοπικοί κόσμοι όπου η επιστημονική βάση της βιολογικής ζωής έρχεται αντιμέτωπη με την ανθρώπινη φαντασία.

Ο Mario Merz έχει τιμηθεί με τα βραβεία: Ambrogino Gold Prize, Μιλάνο, Oskar Kokoschka Prize, Βιέννη, και το Arnold Bode Prize, Κάσελ. Πραγματοποίησε πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις σε ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των: Fundação de Serralves, Πόρτο, Welhelm Lehmbruck Museum, Duisberg, Fundación Antoni Tàpies, Βαρκελώνη, Solomon R. Guggenheim Museum, Νέα Υόρκη. Το Fondazione Merz στο Τορίνο, παρουσιάζει τακτικά τα έργα του και επιχορηγεί εκθέσεις καλλιτεχνών εν ζωή.

**Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, σε συνεργασία με το Fondazione Merz, παρουσιάζουν την έκθεση MARIO MERZ: NUMBERS ARE PREHISTORIC στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η γκαλερί είναι ανοικτή Tρ- Παρ. 10:30 – 18:30, Σαβ 12:00- 16:00.

Bernier Eliades Gallery

Διεύθυνση: Επταχάλκου 11

Θησείο – Μοναστηράκι

Τηλέφωνο: 2103413936-7

www.bernier-eliades.gr

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή