Εκθεση με πνευματικό συμβολισμό στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό

Εκθεση με πνευματικό συμβολισμό στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η λάμψη του Ισραήλ» τιτλοφορείται η έκθεση που πραγματοποίησε εγκαίνια την περασμένη Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό. Πρόκειται για μια δουλειά που συνιστά το νέο εικαστικό πρόζεκτ του Αθανάσιου-Μιλτιάδη Κόκκινου.

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες με θεολογικό και πνευματικό συμβολισμό, προεκτάσεις και παραμέτρους, οι οποίοι παρουσιάζουν τη μοναδική στιγμή, κατά τον καλλιτέχνη, όπου θα επιτευχθεί μια ουτοπική σύζευξη ανάμεσα στον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό και μέσα από αυτή την αρμονική συνύπαρξη θα δημιουργηθούν συνθήκες μακράς ευημερίας και ειρήνης για όλη τη δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα.

Η μορφή του Χριστού καταλαμβάνει ειδική θέση στο καλλιτεχνικό αυτό όραμα που μέσα από το θεολογικό, μεταφυσικό στοιχείο του εκφράζει την αναγκαιότητα μιας οικουμενικής αρμονίας και επαφής σε δύσκολους και άγριους καιρούς, όπως τους σημερινούς, κατά τους οποίους η θρησκεία χρησιμοποιείται συχνά από ομάδες και οργανώσεις ως μοχλός ακραίας βίας και καταπίεσης και ως εργαλείο και μέσο μισαλλοδοξίας.

Μαζί με τα νέα αυτά έργα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά έργα του καλλιτέχνη της λεγόμενης φιλοσοφικής περιόδου του έργου του, η οποία προηγείται της όψιμης θεολογικής (πνευματικής) φάσης του εικαστικού του έργου.

Η έκθεση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του «Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΟΚΑΠΑ).

​​Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10 π.μ. – 6 μ.μ., Τετάρτη 1 μ.μ. – 8 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Ι. Κοκκώνη 15, Ψυχικό – Τηλ. 210-67.17.097. Διάρκεια έκθεσης έως 15 Ιανουαρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή