Ο Χάιντν «συναντάει» τον Γιάννη Μπεχράκη

Ο Χάιντν «συναντάει» τον Γιάννη Μπεχράκη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 120 φωτογραφίες από αποστολές σε περιοχές κρίσης σε όλο τον κόσμο και αφήγηση από προσωπικές του εμπειρίες και μαρτυρίες προσφύγων θα συνοδεύσει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης τον διακεκριμένο πιανίστα Νίκο Λαάρη στους «Επτά λόγους του Ιησού στον Σταυρό» του Γιόζεφ Χάιντν, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής. Φωτογραφικά καρέ θα αλλάζουν ανά 30 δευτερόλεπτα σε μια συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τη στήριξη των δράσεών τους σε σχέση με το προσφυγικό. «Με τα χρήματα αυτά οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και να σώσουν ζωές. Ξέρω αυτούς τους ανθρώπους, έχω δουλέψει μαζί τους, ξέρω ότι κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει κάνοντας τη δουλειά τους», σημείωσε ο κ. Μπεχράκης.

Στο πνεύμα των ημερών, το Μέγαρο Μουσικής ετοίμασε και φέτος τον κύκλο συναυλιών «Adagio» που ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο 23 Απριλίου και ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη. Το μουσικό οδοιπορικό στα θεία και ανθρώπινα πάθη ξεκινά με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, με έργα συνθετών που δημιούργησαν την περίοδο του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα και τις φωνές των Θεοδώρα Μπάκα και Φανής Αντωνέλου. Την Κυριακή των Βαΐων η Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου θα παρουσιάσει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» και την «Κασσιανή» με σολίστ τον βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου. Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ακολουθεί το διαδραστικό «Human Requiem» του Γιόχεν Ζάντιγκ, που βασίζεται στο «Ρέκβιεμ» του Μπραμς και καλεί το κοινό να συμμετάσχει στη μουσική εμπειρία. Πρόκειται για ένα έργο για δύο πιάνα, υπό τη διεύθυνση του Χάις Λέναρς και με τη σύμπραξη της σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, του βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού και της Χορωδίας της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου. Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη η ΚΟΑ, υπό την μπαγκέτα του Μάρκο Μπος, θα παρουσιάσει το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι με τη σύμπραξη καταξιωμένων μονωδών και τις χορωδίες της ΕΡΤ, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΜΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή