«Γέφυρες» ορθολογισμού και πολιτισμού στην Πάτρα

«Γέφυρες» ορθολογισμού και πολιτισμού στην Πάτρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις «Ημέρες Ορθολογισμού» ξεκινούν αύριο τα «Πολιτιστικά 2016» του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το πρόγραμμα εκδηλώσεων με το οποίο το ίδρυμα εδραιώνει τις γέφυρές του με την τοπική κοινωνία. Η αρχή γίνεται με την ημερίδα της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή με εκδήλωση του τμήματος Φιλολογίας για τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό. Θα ακολουθήσει (18/5) ανοικτό σεμινάριο πρωτόγονης έκφρασης «Εαρινός κύκλος χορού και κρουστών», όπως είναι ο τίτλος του, στους χώρους του «Πάρκου Ειρήνης», ενώ την Πέμπτη 19 Μαΐου η θεατρική ομάδα φοιτητών των τμημάτων του ΑΕΙ που εδρεύουν στο Αγρίνιο θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ.

Θα υπάρχουν ειδικές ζωντανές εκπομπές με όλες τις πολιτιστικές ομάδες, προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, στον ραδιοφωνικό σταθμό UPFM του ιδρύματος. Ο σταθμός θα μεταδώσει ζωντανές συνεντεύξεις με μουσικούς, ερμηνευτές, ποιητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, στιχουργούς, μουσικά συγκροτήματα. Μάλιστα, ο UPFM ξεκινά την πολιτιστική σύνδεση με το Δίκτυο Πανεπιστημιακών Σταθμών της Ιταλίας, RadUni. Στόχος του Πανεπιστημίου Πατρών είναι να ενταχθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός στη δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Europhonica.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή