ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστική έκθεση «Σπόρος» στο εστιατόριο Varoulko Seaside

eikastiki-ekthesi-sporos-sto-estiatorio-varoulko-seaside-2134980

Το εστιατόριο Varoulko Seaside και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, συνεχίζοντας την κοινή εικαστική τους διαδρομή, υποδέχονται ξανά το φιλότεχνο -και όχι μόνο- κοινό, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη έκθεση με τίτλο «Σπόρος», στο “Αrt Deck” (2ος όροφος) του Varoulko Seaside.

Για άλλη μία φορά, ο χώρος του εστιατορίου θα μετατραπεί σε γκαλερί, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και στο νέο πολυχώρο του Varoulko Seaside με θέα το γραφικό Μικρολίμανο.  Οι επιμελητές της έκθεσης, Μαρία Βασαριώτου και Γιώργος Νομικός, βασιζόμενοι στο στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος», προσεγγίζει το θέμα του καρπού και του σπόρου με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και σφαιρική ματιά. Σύμφωνα με την Μαρία Βασαριώτου, ο σπόρος μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται, αναπαριστά τον άνθρωπο και την πορεία που ακολουθεί ο ίδιος και η ζωή του στο πέρασμα του χρόνου. «Χώμα, εξέλιξη, θάνατος, ανακύκλωση. Η δυναμική ενός σπόρου είναι η εξομοίωση του κινήτρου της ζωής. Ο άνθρωπος μπορεί να φθάσει στη θέωση, ο σπόρος να γίνει δέντρο με καρπό, το τίποτα να αποκτήσει μεταφυσική. Tο νόημα της ζωής ξεκινά από αυτές τις συνθήκες, την εξέλιξη και τη δημιουργία».

eikastiki-ekthesi-sporos-sto-estiatorio-varoulko-seaside0

Σε έναν χώρο όπου ο καρπός και ο σπόρος δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως υλικά βρώσης αλλά και ως αφορμή και πρώτη ύλη για τη δημιουργία εικαστικών πιάτων από τον Λευτέρη Λαζάρου και τους συνεργάτες του, η έκθεση «Σπόρος», δίνει τον λόγο σε σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς οι οποίοι φιλοτεχνούν έργα (γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικά και κατασκευές), πολλά από τα οποία δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και άλλα επιλέχθηκαν για το σκοπό αυτό.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Κορνήλιος Γραµµένος, Ελωίζος Θεµιστοκλέους, Σταυρούλα Καζιάλε, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Όλγα Μπογδάνου, Ειρήνη Μώρου, Λίλα Παπούλα, Δήµητρα Σιατερλή, Σοφία Τούντα, και φοιτητές των τμημάτων ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής και γραφιστικής του Κολεγίου Vakalo Art and Design με την επίβλεψη και συμμετοχή της καθηγήτριάς τους Μαριγώς Κάσση.

Διοργάνωση: Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
www.technohoros.org

Επιμέλεια: Μαρία Βασαριώτου & Γιώργος Νομικός

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 24 Μαΐου καθημερινά και θα διαρκέσει μέχρι και  τις 20 Αυγούστου.

Ημέρες και ώρες που μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση: Καθημερινά από τις 13:00-22:00

VAROULKO SEASIDE  
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς                                                                 
210 5228400