Ξεχωριστές Κυριακές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες, λάτρεις της φύσης και άνθρωποι της πόλης, οι πάνω από 50.000 συμμετέχοντες του διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο «Public Moments», που διοργάνωσαν τα καταστήματα Public, έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ικανότητά τους να εντοπίζουν ξεχωριστές λεπτομέρειες στις πιο συνηθισμένες, καθημερινές εικόνες. Κεντρικό θέμα της φετινής, πρώτης διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, ήταν οι «Κυριακές», με υποκατηγορίες τη «φύση», την «πόλη» και τους «ανθρώπους». Ουσιαστικά, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ελευθερία να περιπλανηθούν στα αγαπημένα τους τοπία και να αφιερώσουν χρόνο στις αγαπημένες τους δραστηριότητες, παίρνοντας απλώς μαζί τους τις φωτογραφικές τους μηχανές, τις κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα ή ακόμα και τα drones τους.

Τα έργα των νικητών, που αναδείχθηκαν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στην ιστοσελίδα www.publicmoments.gr, καθώς και από κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από καταξιωμένους φωτογράφους και κινηματογραφιστές, με επικεφαλής τον πολυβραβευμένο φωτογράφο του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, εκτίθενται μέχρι και αύριο στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Οι βραβευθέντες κέρδισαν, επίσης, χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές Public συνολικής αξίας 8.600 ευρώ. «Οι “Κυριακές” ήταν απλώς το πρόσχημα για μια διαδρομή στην ίδια την περιπέτεια της ζωής», δήλωσε ο κ. Μπεχράκης στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων. «Μέσα από τον θεσμό είχαμε τη χαρά να περιηγηθούμε σε αμέτρητες στιγμές που αποτύπωσαν περισσότεροι από 50.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φίλοι της φωτογραφίας και του βίντεο». Μολονότι διαγωνίστηκαν σε χωριστές κατηγορίες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους μαζί, και σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει τη διαφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή