Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον αμπελώνα του Κτήματος Σιγάλα

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον αμπελώνα του Κτήματος Σιγάλα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δεκαπέντε καλλιτέχνες από το εξωτερικό και την Ελλάδα έρχονται στη Σαντορίνη, φιλοξενούμενοι του Κτήματος Σιγάλα, για να δημιουργήσουν και να εκθέσουν τα έργα τους στον αμπελώνα του Κτήματος. Η έκθεση έχει ως θέμα το Σκιάχτρο, μια σπουδαία παράδοση του νησιού και άλλων αγροτικών περιοχών, όπου δεν είναι καθόλου σπάνιο ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης να συναντήσει αυτές τις μοναχικές φιγούρες, φτιαγμένες με ευτελή υλικά, στημένες ή αιωρούμενες στα χωράφια για να τρομάξουν τους φυσικούς εχθρούς της παραγωγής του αγρότη.

Μορφές εκφοβιστικές ή αλλοπρόσαλλες, ενίοτε φτιαγμένες με φαντασία και χιούμορ, που συχνά αποτυπώνουν μια καλλιτεχνική ανάγκη έκφρασης πέρα από τη χρηστική τους σημασία. Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες επιδιώκουν με τα έργα τους να παρουσιάσουν μια ριζοσπαστική ανάγνωση του Σκιάχτρου, σε συνάρτηση με τις αισθητικές αναζητήσεις τους και τα προβλήματα της εποχής μας, όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Blind Adam, Jose Angelino, Micol Assaël, Κώστας Γουζέλης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, François Perez, Jorge Peris, Gianni Politi, John Roloff, Nunzio, Aντρέας Σάββα, Αλέξανδρος Τζαννής, Diego Valentino

Παράλληλα με την έκθεση εκτίθονται το φωτογραφικό έργο του Πάνου Κοκκινιά στην αίθουσα γευσιγνωσίας, και  φωτογραφικό-ενημερωτικό υλικό από την συλλογή του Γιώργου Χαιδόπουλου.

Παράλληλες δράσεις:

Jonathan Nossiter – Ντοκιμαντέρ

Πάνος Κοκκινιάς – Έκθεση φωτογραφικού έργου στην αίθουσα γευσιγνωσίας.

Γιώργος Χαϊδόπουλος – Παραχώρηση φωτογραφικού & ενημερωτικού υλικού από τη συλλογή του.

Συντελεστές:

Επιμέλεια και οργάνωση έκθεσης: Μαρία Βασαριώτου

Σύλληψη: Πάρις Σιγάλας

Παραγωγή: Κτήμα Σιγάλα

Πληροφορίες

tel:+302286071644

fax:+302286071645

website: http://www.sigalas-wine.com

http://www.sigalaswinetasting.com/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή