«Εκρηκτικές» αποδράσεις από το αστικό τοπίο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

«Εκρηκτικές» αποδράσεις από το αστικό τοπίο του εικαστικού Γιάννη Κόττη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα έκθεση του εικαστικού Γιάννη Κόττη μπορεί κανείς να δει από σήμερα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts της Μυκόνου. Ο διεθνής καλλιτέχνης που χρόνια έχει εργαστεί και μεγαλουργήσει στο Παρίσι παρουσιάζει μια νέα σειρά «εκρηκτικών» έργων τέχνης που προσφέρουν δυναμικές αποδράσεις από το αστικό τοπίο. Ενα πολύχρωμο εικαστικό περιβάλλον, με τον καλλιτέχνη να είναι προσηλωμένος στη φόρμα και στα υλικά του, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ζωγραφικό περίγυρο με προσωπικότητα, που διακρίνεται για το έντονο αφηγηματικό στοιχείο του.

Στη δουλειά του Γιάννη Κόττη διαπιστώνουμε πως οτιδήποτε υποδηλώνει τη ζωή αποτελεί το αγαπημένο του θέμα. Ετσι, θεματικά, τα γεμάτα δέντρα καρπούς κυριαρχούν, καθώς τα περιβόλια του βρίσκονται σε εποχή απόλυτης γονιμότητας. Οι λεμονιές, οι πορτοκαλιές, οι ροδιές, αλλά και οι συκιές, κάθε μια πρωταγωνίστρια στο δικό της έργο, καλούν τον άνθρωπο για να του προσφέρουν τα αγαθά τους. Στις εντυπωσιακές δημιουργίες του Γιάννη Κόττη η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου, ζωικού και φυτικού βασιλείου έχει σχεδόν πάντοτε τον πρώτο λόγο.

Από άποψη τεχνικής, τα χρώματα είναι έντονα και τα τοπία του αποπνέουν μια παιδική σχεδόν αθωότητα και μια μοναδική αισιοδοξία. Τίποτα δεν είναι στατικό. Τα ποδήλατά του έχουν κίνηση, όπως και η γαλάζια και ροζ βέσπα του που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ο αγαπημένος του σκύλος δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε αυτή τη φορά, μαζί με τα καράβια του που αρμενίζουν. Ακόμα και οι ναύτες του όταν ονειρεύονται ή ησυχάζουν μας ταξιδεύουν νοητά. Τα έργα του προσφέρουν χαρά και μια νοητή απόδραση από το γκρίζο της καθημερινότητας.

Διάρκεια έως τις 28 Ιουλίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 3 μ.μ. και 7 μ.μ. – 1 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή