Η Υδρα έλκει τη διεθνή εικαστική σκηνή

Η Υδρα έλκει τη διεθνή εικαστική σκηνή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάζεται να περπατήσεις περίπου ένα τέταρτο από το λιμάνι για να φτάσεις στο παλιό σπίτι του ναυάρχου Σαχτούρη, μετέπειτα Πρώτο Γυμνάσιο της νησιού και νυν έδρα του Hydra School Projects, όπου από το 1999 η σύγχρονη τέχνη έχει την τιμητική της.

Ο καλλιτέχνης και επιμελητής Δημήτρης Αντωνίτσης, σε πείσμα της δυσκολίας των καιρών, έχει καταφέρει να ιδρύσει και να κρατήσει ζωντανό έναν θεσμό που άνοιξε τον δρόμο για να χαρακτηρίζεται η Υδρα το πιο contemporary μέρος για το θέρος. Αργότερα προσετέθησαν οι δράσεις στα Σφαγεία από το ΔΕΣΤΕ, στον εκθεσιακό χώρο της Πολίν Καρπίδα, καθώς, και από φέτος, η πρώτη εγκατάσταση του βραβείου HYam της Πολίν Σιμόν με έργο της Μαρίας Τσάγκαρη.

Τι βλέπει κανείς στις εκθέσεις του Αντωνίτση; Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, ανερχόμενους ξένους και Ελληνες, παλιούς και νέους, σε ένα μείγμα που φτιάχνει κάθε χρόνο με πολύ μαεστρία ως καλός mixologist.

Φέτος λ.χ. στην έκθεση με τίτλο «Bibelot» περιλαμβάνει έργα του Ντέιμιεν Χερστ (άγνωστο και πρώιμο αλλά ωραίο), του ντιζάινερ Ματία Μπονέτι, του αείμνηστου Μάρτιν Κίπενμπεργκερ, του Ελληνοαμερικανού Στιν Γιαννάκου, της Κλόε Βάις, της Ειρήνης Μίγα, της ναΐφ ζωγράφου Βασιλικής Πίκουλα κ.ά. Περάστε μια βόλτα από την έκθεση. Σας περιμένουν ο Βουτίγκος και το Ζουμπιντόν, τα δύο σκυλιά του curator.

​​Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή