«Κολυμπώντας στη Βούλα», η φωτογραφική αφήγηση μιας οικογένειας από το 1932 έως το 1968

«Κολυμπώντας στη Βούλα», η φωτογραφική αφήγηση μιας οικογένειας από το 1932 έως το 1968

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άλμπουμ με φωτογραφίες, με θέμα τα καλοκαίρια στον Σαρωνικό, μιας οικογένειας, της οικογένειας Κασιμάτη. Με μακρινή καταγωγή από τη Σμύρνη, τη Βενετία, την Πάρο και βάση την Αθήνα από τον Μεσοπόλεμο. Μια αστική οικογένεια, μορφωμένη, με παράδοση στην τυπογραφία και αγάπη για τις ομορφιές της Αττικής.

Αυτές οι μνήμες, αποτυπωμένες σε σειρά νοσταλγικών φωτογραφιών, έγιναν ένα προσωπικό λεύκωμα που πήρε τον τίτλο «Καλοκαίρι. Κολυμπώντας στη Βούλα» από το άλμπουμ της Ασπασίας Κασιμάτη-Δαμιανού. Ο γιος της, Μανόλης Κασιμάτης, φωτογράφος και ιστορικός ερευνητής, είχε την ιδέα να επιλέξει μια θεματική ενότητα από το μεγάλο οικογενειακό αρχείο, να εστιάσει στα θαλασσινά μπάνια στη Βούλα και να οργανώσει τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες σε μια προσωπική έκδοση (εκδόσεις Φωτογραφίζοντας, [email protected]). Γοητευτική η ροή των φωτογραφιών, η παρέλαση των προσώπων στις ακτές του Σαρωνικού ώς τη δεκαετία του ’60, με τον ανθολογούντα φωτογράφο να εμφανίζεται σε κάποια χρονική στιγμή και αυτός ως νέο μέλος της οικογένειας.

Πέρα από την ομορφιά των φωτογραφιών, μοιάζει σημαντικό ότι η ωραία αυτή οικογένεια έρχεται να εκπροσωπήσει όλους εκείνους τους Αθηναίους που χαίρονταν για πολλά καλοκαίρια τις γαλανές παραλίες της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή