Θαυμάζοντας τη… ματαιοδοξία

Θαυμάζοντας τη… ματαιοδοξία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και με το νησί της Μυκόνου να «βουλιάζει», όπως συνηθίζουμε να λέμε, από Ελληνες και ξένους επισκέπτες, η Εφορεία Αρχαιότητων Κυκλάδων προσφέρει άλλο ένα αξιοθέατο για χάρη τους. Η έκθεση «Vanity. Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες», η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, παρουσιάστηκε χθες και επισήμως στην Αθήνα (Βυζαντινό Μουσείο) και είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Πιστοί στο κοσμοπολίτικο πνεύμα του νησιού και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών του, οι άνθρωποι της Εφορείας Κυκλάδων δημιούργησαν μια έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του κοσμήματος, όπως αυτή ανιχνεύεται από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια έως τις μέρες μας.

Βραχιόλια, περιδέραια, περιβραχιόνια, ενώτια, περισφύρια, περίαπτα, πόρπες, περόνες και πολλά άλλα· αντικείμενα ιδιωτικά ή αφιερώματα σε μεγάλα ιερά όπως της Δήλου, τα τεχνουργήματα της έκθεσης προέρχονται από 19 διαφορετικά Κυκλαδονήσια, ενώ στην πλειονότητά τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Εργα αντιπροσωπευτικά της ματαιοδοξίας (εξ ου και το «Vanity») αλλά και της καλλιτεχνικής εκλέπτυνσης του ανθρώπου, τα εκθέματα της Μυκόνου τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν τον θαυμασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση συμπληρώνεται από σύγχρονα κοσμήματα κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για τη «Vanity».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή