Στη Σίφνο η Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα φωτεινό παράθυρο στον κόσμο

Στη Σίφνο η Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα φωτεινό παράθυρο στον κόσμο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερο καλοκαίρι φέτος στη Σίφνο η Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης μάς πείθει ότι ήρθε για να μείνει. Εχει γεννήσει ένα θαυμαστό δίκτυο ανθρώπων. Αλλωστε δημιουργήθηκε από ευγενείς ιδέες, από μια ομάδα φιλότεχνων εθελοντών που φιλοδοξεί να καταστήσει τη Σίφνο έναν καλοκαιρινό προορισμό για να δει κανείς καινούργια τέχνη. Οραμα είναι η οργάνωση κάθε καλοκαίρι μιας διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που θα εντάσσεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, δημιουργώντας έναν καινούργιο «χάρτη» με καλλιτεχνικά μονοπάτια στη Σίφνο. Ηδη, και φάνηκε από πέρυσι, ο «χάρτης» λειτούργησε, το νησί γέμισε καλλιτέχνες και άνοιξαν εκθέσεις σε διάφορα σημεία. Πρόσφατα έγιναν και τα τελευταία εγκαίνια, τα οποία είχαν μεγάλη προσέλευση κόσμου, στο Δημοτικό Σχολείο του Αρτεμώνα.

Φέτος η δεύτερη Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης προσκάλεσε τους φιλότεχνους στη Σίφνο για να γνωρίσουν το έργο αξιόλογων καλλιτεχνών: Μαρίνα Βερνίκου, Κική Βουλγαρέλη, Alberto Bourdeth-Corales, Christian Brechneff, Αβραάμ Γούναρης, Bernardo Flemming, Vincent Guzman, Anna Kache, Eric Liot, Γεωργία Νικολακοπούλου, Bernard Pras, Ari Rossner, Νικόλαος Χούτος, Αλεξία Ψαραδέλη, Κατερίνα Ψαραδέλη, Melanie van Raaij. Οι εκθέσεις όλον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εγκαινιάστηκαν στους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της Σίφνου, στην Απολλωνία, στον Αρτεμώνα και στο Κάστρο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και την ομάδα των φιλότεχνων εθελοντών. Εως τις 24 Αυγούστου έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε το μονοπάτι για μία εντελώς πρωτότυπη Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης.

Είναι ένα φαινόμενο πλέον η δραστηριοποίηση πολλών φιλότεχνων που επιχειρούν να οργανώσουν πολιτιστικούς θεσμούς στα νησιά ή σε μικρούς τόπους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η πρωτοβουλία της Σίφνου δείχνει έναν δρόμο και ήδη σκέφτεται κανείς τα διάσπαρτα εγκαίνια στα όμορφα χωριά της για το επόμενο καλοκαίρι!

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή