Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Κοστούμι – έργα τέχνης

Θεσσαλονίκη

Ιστορικά κοστούμια από εμβληματικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ που σχεδιάστηκαν από σπουδαίους ενδυματολόγους στη διάρκεια της 50χρονης ιστορίας του, όπως από τον «Οθέλλο» (1964), το «Κρίμα που είναι πόρνη» (1984) και τις «Βάκχες» (1991), παρουσιάζονται στο Αλατζά Ιμαρέτ στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη. Την έκθεση επιμελείται η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

ΒΙΒΛΙΟ

Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη

Θεσσαλονίκη

Το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Ο στεναγμός των πενήτων. Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 13/10, στις 8 μ.μ. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Λάμπρος Βαρελάς, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ, Γιώργος Ζωγραφίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ, και Ηλίας Παπαμόσχος, συγγραφέας.

ΘΕΑΤΡΟ

Παιδική παράσταση

Πάτρα

Ο Χρήστος Τριπόδης και η θεατρική εταιρεία «Μέθεξις» παρουσιάζουν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου την παράσταση «Ο παπουτσωμένος γάτος» στο Θέατρο «Πάνθεον» στις 11.30 π.μ., στις 5 και στις 7 το απόγευμα. Ο Χρήστος Τριπόδης ανεβάζει τον αγαπημένο γάτο των παιδιών στη σκηνή για να παίξουν μαζί του και να παρασυρθούν στο παραμύθι του.

ΟΠΕΡΑ

«Αΐντα»

Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 200 μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί συμμετέχουν στη νέα παραγωγή της όπερας του Βέρντι «Αΐντα» σε σκηνοθεσία της Ιταλίδας Ζαμίρα Πασκέρι και μουσική διεύθυνση του Πολωνού μαέστρου Ντάριουζ Μικούλσκι (15/10) και του Θεσσαλονικιού Χάρη Ηλιάδη (17 και 19/10). Πρωταγωνιστούν η σοπράνο Σοφία Μητροπούλου, η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός. Για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

MOΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Τζαζ

Σύρος

Συναυλία του τρίο TriCoolOre με τη συμμετοχή του τρομπετίστα Παντελή Στόικου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης αύριο στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του Syros Jazz Festival. Είσοδος ελεύθερη.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Καβάκος – Pace 22 χρόνια μετά

Υστερα από 22 χρόνια ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει στα Ιωάννινα για ένα ρεσιτάλ μαζί με τον πιανίστα Εnrico Pace, στην ανακαινισμένη αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας». Την αισθητική αναβάθμιση της αίθουσας συμπληρώνει ο νέος υπερσύγχρονος εξοπλισμός σε φώτα, ήχο και ψηφιακά συστήματα. Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα των Γιάνατσεκ, Σούμπερτ, Μεσιάν και Μπετόβεν, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. Τα έσοδα της εκδήλωσης, ύστερα από πρόταση του Λεωνίδα Καβάκου, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθεση φωτογραφίας για καλό σκοπό

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές/Αγνωστες Οδύσσειες» και κατά τη διάρκειά της, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οργανώνει συγκέντρωση ειδών (σχολικά αντικείμενα, είδη ζωγραφικής και σχεδίου, παιδικά παιχνίδια κ.ά.) στον χώρο του, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε οικογένειες προσφύγων. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κατά τις ώρες λειτουργίας του: Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή: 11.00 – 19.00, Παρασκευή: 11.00 – 22.00.

ΞΑΝΘΗ

Μεγάλο φεστιβάλ ποντιακών χορών

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, σήμερα στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη. Το φετινό φεστιβάλ, δωδέκατο κατά σειρά, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αειμνήστου μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Πολύκαρπου Ψωμιάδη και του πολιτικού και συνεταιριστή Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν 4.000 θεατές και να συμμετάσχουν σε αυτό 2.500 χορευτές από όλη την Ελλάδα, μέλη των 443 σωματείων.

ΚΑΒΑΛΑ

Για την επιβολή της εξουσίας

To έργο του Ιονέσκο «Το μάθημα» ανεβάζει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», στην Καβάλα, η ομάδα θεάτρου «ΔΕΝ», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Βασιλάκη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Black Box, στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ενας καθηγητής, μια μαθήτρια και μια υπηρέτρια είναι οι κεντρικοί ήρωες της «πραγματείας» του συγγραφέα πάνω στο ζήτημα της επιβολής της εξουσίας. Παίζουν οι Βασίλης Βασιλάκης, Μαρίνα Νατιώτη και Ειρήνη Καράογλου. Απόψε και αύριο στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή