Προσευχή στην άκρη του σύμπαντος

Προσευχή στην άκρη του σύμπαντος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενότητα των ξεχωριστών πολυμορφικών γλυπτών της Ντέλλα Ρούνικ «Ανδρομέδα και Πλειάδες» κατοικεί, σαγηνεύει και γαληνεύει το βλέμμα με τον τρόπο, τη λιτή λάμψη και τη μυστική αποκάλυψη ενός παντοτινού νυχτερινού αστερισμού.

Τα υβριδικά γλυπτά της Ντέλλα Ρούνικ, που στημένα στο άπειρο της Μυκόνου ατενίζουν και ρουφούν κοσμογονική ενέργεια από τη γειτονική Δήλο, ρευστοποιώντας το κύκλιο εκτόπισμα της μεταλλικής ύπαρξής τους από την κλειστή στην ανοιχτή φόρμα και από τη λευκή φωτεινότητα στο σκοτεινό έρεβος, γεφυρώνοντας διαφορετικές κουλτούρες και μαχόμενες θρησκευτικές δοξασίες, φέροντας γοητευτικές ονομασίες που ανασκάπτουν, επεξηγούν και συμπληρώνουν τους ελληνικούς μύθους, άλλοτε παράφορα θηλυκά και άλλοτε με ανδρόγυνους συμβολισμούς, πάντοτε προσευχόμενα σε έναν δικό τους μικρό θεό, αποκτούν μαγικές σχεδόν ιδιότητες.

Οπως επισημαίνει η Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός Ιρις Κρητικού, πρόκειται για τα έμβια γλυπτά μιας ανεξίτηλης δημιουργικής περιπέτειας, μιας ιεροτελεστικής δέησης στο σύμπαν που συνδιαλέγεται με τη δύναμη και την ταπεινότητα, το κοσμικό χάος και τη θηλυκή γονιμότητα, την απώλεια και την αειφορία, τη γενναιοδωρία και την ελεημοσύνη, την προσμονή και την υπομονή, την ηδονή και την οδύνη, την παράκληση και την πλήρωση, αλλά κυρίως, με τη δυνατότητα μιας εσωτερικής θέωσης και μιας ευφρόσυνης για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή πορείας αυτογνωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το:

www.dellarounick-sculptures.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή