Μια παράσταση στο σπίτι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για να φτιάξει πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς ακτινοβολίας σε μια πόλη;

Η απάντηση είναι πως κάποιες φορές αρκούν ορισμένες ευφάνταστες, χαμηλού κόστους, ιδέες. Αφενός κινητοποιούν το ενδιαφέρον των κατοίκων και αφετέρου λειτουργούν ως η καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το Μάντσεστερ. Πριν από λίγα χρόνια η διάσημη Πινακοθήκη Ουίτγουορθ, που ήταν κλειστή για το κοινό, περιμένοντας να ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασής της, δάνεισε τα 20 καλύτερα έργα της σε κτίρια της ευρύτερης γειτονιάς, ακόμη και στο πολυκατάστημα Selfridges! Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και η πινακοθήκη κέρδισε τον τίτλο «Μουσείο της Χρονιάς» το 2015.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ ετοιμάζει κάτι ακόμη πιο τολμηρό για το καλοκαίρι. Καλεί τους κατοίκους να ανεβάσουν μια παράσταση στο σπίτι τους. Θα υπάρχει μικρή χρηματοδότηση της τάξης των χιλίων λιρών, αλλά και ειδική συμβουλευτική ομάδα που θα βοηθά τους συμμετέχοντες με τα οργανωτικά θέματα.

Κάπως έτσι, ο καθένας μπορεί να γίνει θεατρικός παραγωγός με μια θεατρική «σκηνή» στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά του. Αρκεί να προτείνει ένα ενδιαφέρον και υλοποιήσιμο πρότζεκτ και μετά θα έχει όλη τη στήριξη που χρειάζεται στο να βρει τους συντελεστές και να ξοδέψει με σοφία τη μικρή επιχορήγηση.

Και εμείς περιμένουμε ακόμη να ανοίξει ολόκληρο το ΕΜΣΤ. Είναι να μη μελαγχολείς;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή