Εξι απόψεις του αθηναϊκού δημόσιου χώρου

Εξι απόψεις του αθηναϊκού δημόσιου χώρου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μεγάλη φωτογραφική έκθεση ξεκινάει αύριο, Σάββατο 11 Μαρτίου, και έως τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στο Tάε Κβον Ντο του Φαλήρου.

Είναι η δωδέκατη διοργάνωση της Photovision, που πλέον μπορεί να θεωρηθεί θεσμός, και η πρώτη της High-Tech Expo, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 100 περίπτερα με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του imaging και της τεχνολογίας γύρω από αυτό. Επί τρεις ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερειακά για τις τελευταίες τεχνολογικές και καλλιτεχνικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της Photovision 2017, θέμα της οποίας για φέτος είναι «Η Ελλάδα μας», η καλλιτεχνική ομάδα Dictum Factum, που ίδρυσαν το 2011 οι χαράκτες και επιμελητές τέχνης Φλοράνς Χρηστάκη και Νίκος Σταυρακαντωνάκης, συμμετέχει με μία έκθεση υπό τον τίτλο «αστικο-ποίηση». Οι φωτογραφίες της Μαρούσκας Τριαντάρη και του Αμβρόσιου Κάρδαρη αποτελούν απόψεις από το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας, που συνδέονται μεταξύ τους κατά τον τρόπο που ορίζει ο τίτλος της έκθεσης, «αστικο-ποίηση».

Τριαντάρη και Κάρδαρης παρουσιάζουν την πόλη υπό το πρίσμα της αλληλεπίδρασης της Αθήνας με τους κατοίκους της.

Μέσα από τα κρυφά ή φανερά, ευφυή ή ανόητα μηνύματα στους τοίχους· μέσα από ακάλυπτους-αστικά ξέφωτα· μέσα από την αντίθεση του ακίνητου σώματος της πόλης και των κινούμενων σωμάτων που την κατοικούν, η Μαρούσκα Τριαντάρη, ως αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, και ο Αμβρόσιος Κάρδαρης, που έχει συμμετάσχει σε αποστολές ΜΚΟ ως εθελοντής φωτογράφος, παρουσιάζουν έξι απόψεις του δημόσιου χώρου.

Η «αστικο-ποίηση» είναι μία φωτογραφική έκθεση που απομονώνει την κρυφή επικοινωνία που έχει η πόλη με τους κατοίκους της και εκείνοι μεταξύ τους. Αλλοτε με ψίθυρο κι άλλοτε με κραυγή…

​​«αστικο-ποίηση». Tάε Κβον Ντο, Ολυμπιακό Συγκρότημα Π. Φαλήρου. Από 11 έως 13 Μαρτίου, 11.00 – 21.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή