Studium Generale: Μιλώντας για θέματα με σημασία

Studium Generale: Μιλώντας για θέματα με σημασία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθειες σαν το Studium Generale προβάλλουν σαν άνθη σε έρημο. Είναι η πέμπτη χρονιά που τρέχει αυτός ο κύκλος ομιλιών με προσεκτικά επιλεγμένους ομιλητές. Γίνονται κάθε χειμώνα στη Ρόδο και διοργανωτές είναι η εξαίρετη ομάδα πολιτών που ακούει στο όνομα Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS).

Η αρχή για τον φετινό κύκλο έγινε την 1η Μαρτίου με προσκεκλημένο τον ιστορικό Κώστα Π. Κωστή, που μίλησε για τα «Κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας» (είναι ο τίτλος του βιβλίου του που, με υπότιτλο «Η διαμόρφωση του νεοελληνικού κράτους, 18ος-21ος αιώνας», κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Πόλις).

Η δεύτερη ομιλία έδωσε βήμα σε έναν νέο, ταλαντούχο Ροδίτη αρχιτέκτονα, τον Παντελή Καμπουρόπουλο, που είναι ένας από τους δύο δημιουργούς της κατοικίας Casa Brutale, ενός τολμηρού παραδείγματος αστικής αρχιτεκτονικής. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η κατοικία πρόκειται να κατασκευαστεί στον Λίβανο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή