Εικαστική παρουσία σε τρία κεφάλαια

Εικαστική παρουσία σε τρία κεφάλαια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η σχέση ανάμεσα σε αυτό που βλέπουμε και αυτό που γνωρίζουμε δεν είναι ποτέ πάγια», είχε πει ο Τζον Μπέρτζερ και το IFAC Arts το διατηρεί ως μότο της παρουσίας του στην Αθήνα. Φέτος, παρουσιάζει το νέο του πρότζεκτ, που έχει τον τίτλο «Metaxy Mas (In-Between Us)». Πρόκειται για ένα από τα πολλά επιμελητικά, αστικά πειράματα που κάνει η διεθνής ομάδα καλλιτεχνών και επιμελητών στην Αθήνα, η οποία χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, όπως τα ονομάζουν οι συντελεστές, τα οποία εκτείνονται σε βάθος χρόνου μέσα στο 2017.

Το 1ο Κεφάλαιο (03/04-25/05) παρουσιάζει το DaDa Da Academy (περιοδεύουσα ακαδημία, με μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία, αποτελούμενη κυρίως από καλλιτέχνες της αθηναϊκής και βιεννέζικης avant-garde σκηνής), ενώ στις 8/4 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το ArtistsNetwork.net (διαδικτυακός κοινωνικός χώρος για την τέχνη, τη θεωρία και την πρακτική). Το 2ο Κεφάλαιο (01/06-25/07) παρουσιάζει την έκθεση Interstices (Ελλήνων και Αμερικανών καλλιτεχνών), ενώ από 1/8 έως 17/9 το 3ο Κεφάλαιο παρουσιάζει το Separation Perfected, ένα διεθνές κάλεσμα προς καλλιτέχνες. Και τα τρία μέρη του IFAC Arts στην Αθήνα φιλοδοξούν το κοινό να εντοπίσει όσα κρύβονται στην καθημερινότητά του, ζώντας στην πόλη, αλλά και όσα δεν φαίνονται μέσα στον καταιγισμό ρευμάτων, στη σύγχρονη –αθηναϊκή και όχι μόνον– εικαστική σκηνή.

​​Εγκαίνια: Δευτέρα 3/4, 8 μ.μ. Γαλαξία 11, Ν. Κόσμος. Το πλήρες πρόγραμμα στο: www.ifac-arts.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή