Η θετική δύναμη του επιχειρείν και στα εικαστικά

Η θετική δύναμη του επιχειρείν και στα εικαστικά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να έρθει η κρίση για να συνειδητοποιήσουμε τη θετική δύναμη του επιχειρείν σε όλους τους τομείς μιας υγιούς και ακμάζουσας κοινωνίας. Και αν οι θέσεις εργασίας και η τόνωση της οικονομίας είναι το πρώτο εμφανές όφελος, υπάρχουν και πολλά άλλα που τώρα τα ανακαλύπτουμε στην Ελλάδα. Παράδειγμα: οι χορηγίες που αποσκοπούν στη στήριξη της εικαστικής παραγωγής, ιδίως προς τους νέους δημιουργούς και την contemporary σκηνή.

Μετά την εταιρεία Polyeco, χάρις στην οποία υλοποιήθηκαν τα έργα για την έκθεση «Paratoxic Paradoxes», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, αύριο εγκαινιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ένα άλλο αφιέρωμα για εικαστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χάρις στην εταιρεία Elmin Bauxites A.E. Εχει τίτλο «Lappas Award Miners» και πρόκειται για έναν νεόκοπο θεσμό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του γλύπτη Γιώργη Λάππα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Παρουσιάζονται έργα που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος προγράμματος residency: τον περασμένο Δεκέμβριο το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vaggonetto, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, απηύθυνε κάλεσμα στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα, με θέμα «Ο μεταλλωρύχος κι εργασία του». Συμμετείχαν απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, οι οποίοι επιλέχθηκαν έπειτα από υποβολή προτάσεων για υλοποίηση επιτόπιων έργων χώρου (installation art, sound art, video art, land art, γλυπτική, κατασκευές κ.λπ.), εμπνευσμένων από τις καθημερινές εργασίες του «μεταλλωρύχου». Σε διάστημα 14 ημερών, υλοποίησαν έργα insitu στις εγκαταστάσεις εξόρυξης βωξίτη, στην Αμφισσα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Δανάη Κωτσάκη.

Η έκθεση «Lappas Award Miners» περιλαμβάνει τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό εικαστικής διαμονής, τα οποία παρουσιάζονται στην αίθουσα των «Παλαιών Φούρνων» από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου. Τα υπογράφουν οι καλλιτέχνες Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Δανάη Κωτσάκη, Γιώργος Μωραΐτης και Ηλίας Σιψάς. Η εταιρεία στήριξε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών σε όλη της την πορεία, παρέχοντας τις πρώτες ύλες από τις εγκαταστάσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή