Το 10ο Bob Theatre Festival στρώνει το χαλί για το Φεστιβάλ Αθηνών

Το 10ο Bob Theatre Festival στρώνει το χαλί για το Φεστιβάλ Αθηνών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος το δημοφιλές Βοb Theatre Festival και η ένταξή του στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών έρχεται ως αναγνώριση της προσφοράς του στο θεατρικό γίγνεσθαι της πόλης. Από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 28 Μαΐου, οι χώροι της Πειραιώς 260 υποδέχονται νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, επιτυχίες της σεζόν που πέρασε όπως το «Ολα αυτά τα υπέροχα πράγματα» με την υπογραφή της Ιόλης Ανδρεάδη, η «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων του Αρκά» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγορά και το «Σεξ Λεξικόν» σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου, δύο αναβιώσεις παραστάσεων από τις προηγούμενες διοργανώσεις («Ο Μουνής» των 4Frontal και το «Μπιλ και Λου» του Δημήτρη Μπογδάνου), καθώς και τους συμμετέχοντες του καθιερωμένου διαγωνισμού Scratch Night, που φέτος είναι περισσότεροι από ποτέ. Ως τιμώμενο πρόσωπο έχει επιλεγεί ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός για τη συνεισφορά του στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Με ολοκληρωμένες παραστάσεις επιστρέφουν, για πρώτη φορά, τέσσερις ομάδες που ξεχώρισαν στο περυσινό Scratch Night και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν σε αθηναϊκά θέατρα. Πρόκειται για το «Πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη», που απέσπασε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, το «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» των Lorem Ipsum σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κεντρωτά, το «Γ.Τ.Π.» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Λεβάντη, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου του 2016, και τα «Ονειρα του Αϊνστάιν» σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου. Επιπλέον, οι HashArt treater group παρουσιάζουν την προσωπική παράσταση «Ο Γλάρος… αυτό ήθελα να πω», η Νάνσυ Μπούκλη υπογράφει τη σκηνοθεσία μιας ιστορίας εμπνευσμένης από τα «Περιστατικά» του Δανιήλ Χαρμς.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα πάρτι έναρξης και λήξης στον κήπο της Πειραιώς 260 και η μουσική παράσταση (με ελεύθερη είσοδο) της Μάρθας Φριντζήλα και του Παναγιώτη Τσεβά, ενώ σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών διοργανώνεται ένας κύκλος τριών συναντήσεων με θέμα την παραγωγή και την επικοινωνία μιας παράστασης. Η τρίτη συνάντηση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

​​Περισσότερα στο www.bobfestival.gr και facebook.com/BobTheatreFestival.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή