Ιδιαίτερα κοσμήματα για το Royal Ascot με τη σφραγίδα ενός ελληνικού ομίλου

Ιδιαίτερα κοσμήματα για το Royal Ascot με τη σφραγίδα ενός ελληνικού ομίλου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπότες ιππασίας, τρόπαια και σαμπανιέρες σε ασήμι, πέταλα σε ροζ και κίτρινη επιχρύσωση 18 καρατίων. H Links of London, ένα βρετανικό brand που σήμερα ανήκει στο δυναμικό μιας ελληνικής επιχειρηματικής «οικογένειας», είναι από φέτος ο επίσημος σχεδιαστής κοσμημάτων του Ασκοτ και του Royal Ascot.

Ιστορικό, πλέον, «brand name», οι βασιλικές βρετανικές ιπποδρομίες είναι ένα διεθνές, ετήσιο ραντεβού για τους λάτρεις καθαρόαιμων αλόγων, (εκκεντρικών) καπέλων και της βασιλικής οικογένειας – της φαινομενικά ακούραστης Ελισάβετ, κυρίως.

Τις ημέρες που η 91χρονη βασίλισσα έκανε τη φετινή εμφάνισή της στο Royal Ascot –φορώντας κίτρινα, φούξια και σκούρα ροζ σύνολα με ασορτί καπέλα– η Links of London παρουσίασε την «Ascot Collection» στα ελληνικά ΜΜΕ, σε εκδήλωση που έγινε στην οικία –και τον κήπο– της Βρετανής πρέσβειρας στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ. Τα καπέλα δεν έλειψαν και από το αθηναϊκό ραντεβού.

Οίκος που δραστηριοποιείται στην κατηγορία του «accessible luxury», η Links of London ξεκίνησε το 1990 με μια ειδική παραγγελία για ένα ζευγάρι ανδρικά μανικετόκουμπα σε σχήμα ψαριού. Τα επόμενα χρόνια, η μάρκα υιοθετήθηκε παγκοσμίως με «μπλόκμπαστερ» κομμάτια όπως τα βραχιόλια «φιλίας» και τα charm bracelets. Το 2008, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον ελληνικό όμιλο Folli Follie, ενώ η Links of London έγινε ο επίσημος χορηγός κοσμημάτων στο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον το 2014.

«Κοιτάμε μέσα από όλες τις ενέργειες και τα δρώμενα που μπορούμε να κάνουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσουμε την παράδοση γύρω από τον αθλητισμό», λέει στην «Κ» η Ελένη Ζυγουράκη, Regional Manager Greece της Links of London. «Τώρα έχουμε τη μεγάλη χαρά να λανσάρουμε τη νέα συλλογή για το Ασκοτ και το Royal Ascot, η οποία είναι εμπνευσμένη εκατό τοις εκατό από τις βασιλικές ιπποδρομίες».

Στο εξοχικό Μπέρκσαϊρ, οι ιπποδρομίες του Aσκοτ ξεκίνησαν το 1711 με απόφαση της βασίλισσας Aννας, η οποία είχε διακρίνει ότι η περιοχή είχε τις κατάλληλες προδιαγραφές για τέτοιου είδους δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, από φέτος και για μια αρχική περίοδο πέντε ετών, ο οίκος συνεργάζεται με τον οργανισμό Ascot Racecourse. Η συνέργεια «επισφραγίζει τον βρετανικό χαρακτήρα που έχει η Links of London», λέει η κυρία Ζυγουράκη, και «ταιριάζει στους χαρακτήρες και των δύο ονομάτων».

Η «Ascot Collection» βασίζεται σε φρέσκα σχέδια που ενσωματώνονται σε γνωστές συλλογές του οίκου, όπως η Sweetie και η Narrative, ενώ συμπληρώνεται και από charms. Την ίδια στιγμή, η Links of London στηρίζει και τις προσπάθειες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ιππασίας Ζέτας Φούντα.

«Η επιτυχία του ομίλου της Folli Follie είναι ότι μπορούμε να προσαρμόσουμε όλα τα brands σε όλες τις αγορές. Γι’ αυτόν το λόγο προσπαθούμε τα προϊόντα μας να μπορούν να “δέσουν” σε όλες τις χώρες, όπως σε εκείνες της Ανατολικής Ασίας, π.χ. όπου έχουμε μεγάλη παρουσία», συμπληρώνει η κυρία Ζυγουράκη. «Αγαπάμε το γεγονός ότι ο όμιλος μας είναι ελληνικός και έχει καταφέρει τόσα πολλά σε παγκόσμια εμβέλεια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή