«Δάσκαλος» και «μαθητής» συνομιλούν στο ξεχωριστό Φεστιβάλ Κορώνης

«Δάσκαλος» και «μαθητής» συνομιλούν στο ξεχωριστό Φεστιβάλ Κορώνης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μπορείς να δεις καλή ζωγραφική όσο είσαι σε διακοπές είναι κατάκτηση των τελευταίων ετών. Αλλά να μπορείς να σταθείς ως παρατηρητής απέναντι στη δυνατή όσο και εύθραυστη σχέση δασκάλου και μαθητή είναι ένα προνόμιο που μας δίνει το δίδυμο του Αχιλλέα Πιστώνη και του Δημήτρη Αγγελόπουλου, σε έναν διάλογο παραστατικής ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Κορώνης. Είναι ένα θερινό δώρο που γίνεται δυνατό από τις δυνάμεις πολιτισμού, που όταν δρουν ακόμη και μακριά από το κέντρο επιτελούν έργο.

Το Φεστιβάλ Κορώνης είναι μία ένωση ενεργών πολιτών, οι οποίοι εργάζονται αφιλοκερδώς πάνω στην ιδέα μιας συνολικής πολιτιστικής πρότασης και διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι αξιόλογες δράσεις, εικαστικές, μουσικές, θεατρικές… Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων, προσκαλούν εικαστικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το Μανιατάκειο Ιδρυμα φιλοξενεί τις δράσεις αφιλοκερδώς. Είναι το ευτυχές αποτέλεσμα των συνεργειών.

Η έκθεση του «δάσκαλου» Αχιλλέα Πιστώνη και του «μαθητή» Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο «Unravelling the figure» θα παρουσιάζεται έως και την Κυριακή στην Κορώνη και φέρνει κοντά δύο οπτικές πάνω στην ανθρώπινη φιγούρα, αντιθετικές και συμπληρωματικές ταυτόχρονα. Ο Αχιλλέας Πιστώνης, με σημαντική πορεία έως τώρα, έχει επιτύχει να εμβαθύνει στο «πρόσωπο» ως ένθεση σε έναν, συνήθως, λευκό καμβά, δημιουργώντας συνθέσεις με ισχυρή αλληγορία και ενδοσκόπηση. Συχνά, αυτοσαρκάζεται και το παιχνίδι της ειρωνείας και της τρυφερότητας εναλλάσσεται. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος μας συστήνεται ως ένας στυλίστας με ισχυρή αίσθηση κόσμου και αισθητικού αποτυπώματος. «Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ολοκλήρωσε μόλις φέτος τις προπτυχιακές σπουδές του στη ζωγραφική με δάσκαλο τον Αχιλλέα Πιστώνη», λέει η Νίκη Παπαδάκη των kaplanon galleries. «Αυτό που είναι πράγματι εντυπωσιακό είναι η ηλικία του Αγγελόπουλου, μόλις 22 ετών, που όλα προμηνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση παραστατικής ζωγραφικής. Τόσο οι δύο συμμετέχοντες ζωγράφοι όσο και ο επιμελητής, ο γλύπτης Εκτωρ Παπαδάκης, είναι μόνιμοι συνεργάτες των kaplanon galleries και, λόγω του μεγάλου εικαστικού ενδιαφέροντος, αποφασίσαμε να την εντάξουμε στο εκθεσιακό πρόγραμμα της επόμενης εκθεσιακής περιόδου (Σεπτέμβριος 2017 – Ιούνιος 2018)».

Το Φεστιβάλ Κορώνης απηύθυνε πρόσκληση στον Εκτορα Παπαδάκη να επιμεληθεί μια έκθεση σε ελεύθερη θεματολογία, της επιλογής του. Εκείνος επέλεξε τη συγκεκριμένη αλλά και τον τίτλο της, ορμώμενος από τα δικά του εικαστικά ενδιαφέροντα πάνω στη φιγούρα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αποδέχθηκε τη σχετική πρόσκληση, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη έκθεση, ενώ την πρώτη φορά είχε επιλέξει να επιμεληθεί μία συν-έκθεση δικών του γλυπτών με ζωγραφικά έργα του σημαντικού ζωγράφου Δημήτρη Αναστασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή