Δημοπρασία έργων Ελλήνων ζωγράφων για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

Δημοπρασία έργων Ελλήνων ζωγράφων για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξήντα και πλέον σημαντικά έργα παλαιότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου (7μμ), στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22), από τον Πέτρο Βέργο, για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Ολα τα έργα αποτελούν προσφορά των ίδιων των καλλιτεχνών ή των απογόνων τους και θα εκτεθούν στον χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 4 (12-6μμ) και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (10πμ-3μμ). Τα έργα θα μπορεί κανείς να τα δει και την ημέρα της δημοπρασίας (6/11) από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3μμ.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια αποτελεσματικής παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και των οικογενειών τους.

Η φετινή είναι η 16η, στη σειρά, δημοπρασία που οργανώνεται από το 1979, πάντα με την πρόθυμη συμμετοχή σημαντικών ζωγράφων και γλυπτών και τη γενναιόδωρη ανταπόκριση της φιλότεχνης κοινωνίας.

«Φέτος, η ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία», λέει η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κυρία Δάφνη Οικονόμου. «Δεν υπήρξε ούτε ένας καλλιτέχνης που ν’ αρνηθεί τη συμμετοχή του στη δημοπρασία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες απέναντι σε όλους. Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, πιστεύουμε ακράδαντα στη μοναδική αξία και τις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε και ότι ο πολιτισμός, η παιδεία και η τέχνη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη ζωή και την εξέλιξη όλων μας. Η εκδήλωση “60 Καλλιτέχνες για την Πόρτα Ανοιχτή” εκφράζει και τις δυο αυτές πεποιθήσεις μας και ελπίζουμε ότι το φιλότεχνο κοινό θα την τιμήσει, στηρίζοντας τα υπέροχα, γενναία παιδιά μας, που αξίζουν μια θέση στον ήλιο».

Ανάμεσα στα έργα που δημοπρατούνται μπορεί κανείς να βρει δημιουργίες των Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιώργου Σικελιώτη, Βασίλη Σπεράντζα, Πάρι Πρέκα, Μερόπης Πρέκα, Ανδρέα Βουρλούμη, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Μιχάλη Κατζουράκη, Αλέκου Φασιανού, Νάτας Μελά, Χρόνη Μπότσογλου, Παύλου Διονυσόπουλου, Σοφίας Καλογεροπούλου, Robert McCabe, Αφροδίτης Λίτη, Γιώργου Λάππα, Μιχάλη Μανουσάκη, Αχιλλέα Δρούγκα, Μαρίας Φιλοπούλου, Γιάννη Αδαμάκου, Χρήστου Μποκόρου, Μάρκου Καμπάνη, Μανώλη Χάρου, Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, Γιώργου Χαδούλη, Μαρίνας Καρέλλα, και πολλών ακόμη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τις ανάγκες του τεράστιου έργου που επιτελείται στο πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπου προσφέρονται καθημερινά δωρεάν εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή