Εικαστικά στον κόσμο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γέφυρα των δύο κόσμων

Βαίνει προς ολοκλήρωση το τιτάνιο έργο κατασκευής μιας από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο. Πρόκειται για τη γέφυρα που ενώνει το Μακάο της νότιας Κίνας με το Χονγκ Κονγκ και αποτελείται από υπέργεια και υποθαλάσσια τμήματα συνολικού μήκους 55 χλμ. Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 2009 και πρόσφατα οι κατασκευαστικές εταιρείες ανακοίνωσαν τη δημιουργία του τελευταίου κτιρίου που θα λειτουργεί ως διαμετακομιστικό κέντρο και θα κατασκευαστεί σε ένα τεχνητό νησί κοντά στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Η απόσταση των 4,5 ωρών θα γίνει μόλις 40 λεπτά.

Γκαλερί και… ζυμωτό ψωμί

Μενού και πιάτα «έργα τέχνης» σερβίρουν οι γκαλερί του Λονδίνου ανεβάζοντας τον πήχυ των υπηρεσιών. Δημιουργικοί σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους με νέες γκαλερί και μουσεία και προτείνουν απλά αλλά νόστιμα πιάτα για ένα δυναμωτικό σνακ ή ένα γλυκό που θα ανεβάσει τα γράδα στο gallery walk της κρύας βρετανικής πρωτεύουσας. Φέτα, σπανάκι, αβοκάντο και ελαιόλαδο σε ζυμωτό ψωμί, κέικ πορτοκαλιού με αμύγδαλα και μούρα, τοστ με τσένταρ, βούτυρο και πικάντικη σος είναι μερικές από τις προτάσεις σερβιρίσματος που έρχονται σε έναν νόστιμο διάλογο με τα έργα.

Μπες στο μουσείο και βγάλε σέλφι

Να και μία από τις λίγες περιπτώσεις που ενθαρρύνονται οι απανταχού λάτρεις των σέλφι ώστε να βγουν σήμερα έξω με το selfie stick τους και να τραβήξουν την αγαπημένη τους πόζα. Οχι όμως οπουδήποτε, αλλά μόνο σε μουσεία γιορτάζοντας τη Museum Selfie Day, μια δράση στο Twitter που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στις συλλογές των μουσείων. Ετσι και το Μπενάκη έχει τοποθετήσει selfie spots σε διάφορα σημεία της Κουμπάρη για να μπορούν οι επισκέπτες να φωτογραφηθούν άνετα μέσα στον χώρο. Το hashtag είναι #BenakiMuseumSelfie και #MuseumSelfieDay.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή