Εικαστικά στον κόσμο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσημες υπογραφές στη Νέα Υόρκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα οικιστικά πρότζεκτ της Νέας Υόρκης, το οποίο μπορεί να μην αλλάξει την όψη της μεγαλούπολης, αλλά σίγουρα θα στρέψει το βλέμμα, τις συζητήσεις και τον πληθυσμό της στο δυτικό Μανχάταν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο Σαντιάγο Καλατράβα και ο Φρανκ Γκέρι είναι οι δύο διάσημοι αρχιτέκτονες που θα σχεδιάσουν στην περιοχή «Hudson Yards», που βρίσκεται στη βόρεια άκρη της γραμμής High Line του Μανχάταν. Οι δύο αρχιτέκτονες φέρεται πως θα σχεδιάσουν κατοικίες σε έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η Πάουλα Ρέγκο για τη ζωή

Πίνακες της Πορτογαλίδας Πάουλα Ρέγκο στέκονται δίπλα στα έργα του Φράνσις Μπέικον και του Λούσιαν Φρόιντ στην έκθεση «All Too Human» που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην Tate Britain (28/2-27/8). Σε ένα σημείωμά της στην εφημερίδα «Γκάρντιαν», η ζωγράφος θυμάται ότι το πρώτο ακούσιο μοντέλο της καριέρας της ήταν η γιαγιά της, ενώ ένα από τα δυσκολότερα έργα της ήταν το πορτρέτο του πρώην προέδρου της Πορτογαλίας Γιόργκε Σαμπάιο, διότι το επιτελείο του δεν σταματούσε να σχολιάζει τη δουλειά της όσο αυτή τον ζωγράφιζε. «Πάντα λέω μια ιστορία μέσα από τη ζωγραφική μου, ακόμη κι όταν αλλάζει όσο το κάνω», σημείωσε στην εφημερίδα. Τα έργα της αφορούν τη ζωή και τους ανθρώπους, ενώ εμπνέεται από πρόσωπα, όπως την κόρη της, αλλά και την κακότροπη δασκάλα ζωγραφικής όταν θέλει να την «εκδικηθεί».

Αντισυμβατική, ετών 91

Αφιερωμένη στα έργα της με αναφορές στον Αίσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας είναι η έκθεση για την αβάν-γκαρντ εικαστικό Γκέτα Μπρατέσκου στο Λος Αντζελες (Hauser & Wirth, έως 20/5). Στην έκθεση με τίτλο «The Leaps of Aesop» παρουσιάζονται 50 πίνακες, κολάζ, φωτογραφίες και έργα με ύφασμα της 91χρονης καλλιτέχνιδος. Η Μπρατέσκου χρησιμοποιούσε στα έργα της τους μύθους του Αισώπου για να μπορέσει να εκφράσει ελεύθερα την τέχνη στης στην κομμουνιστική Ρουμανία. Η καλλιτέχνις εκπροσώπησε τη Ρουμανία στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή