Εικαστικά στον κόσμο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιγραφή της Τρέισι Εμιν

Εως το τέλος του 2018, οι χιλιάδες επιβάτες που διακινούνται καθημερινά στον σταθμό Κινγκς Κρος Σεντ Πάνκρας στο Λονδίνο θα μπορούν να βλέπουν τη νέα εγκατάσταση που θα τους χαιρετάει πάνω από τις αποβάθρες. Πρόκειται για τη νέα δημιουργία της Βρετανίδας εικαστικού Τρέισι Εμιν που φωτογραφήθηκε με φανερή ικανοποίηση μπροστά στο έργο της. Είναι μία φωτεινή επιγραφή με χρήση νέας τεχνολογίας (LED) που λέει «I Want My Time With You», αναπαράγοντας τον γραφικό χαρακτήρα της ίδιας της Τρέισι Εμιν, που υπέγραψε το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της με χρήση κειμένου.

Καναλέτο, η αποθέωση της Ιταλίας

Ενα από τα νέα θέλγητρα της Ρώμης αυτήν την περίοδο είναι αναμφίβολα η νέα έκθεση με έργα του Καναλέτο που ανοίγει σήμερα στο Παλάτσο Braschi. H έκθεση με τίτλο «Καναλέτο 1697-1768» είναι επετειακή καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 250 ετών από τον θάνατο του Βενετσιάνου ζωγράφου, του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Τζοβάνι Αντόνιο Κανάλ. Ο Καναλέτο, όπως έγινε γνωστός, έμεινε στην ιστορία της τέχνης για τις ανεπανάληπτες αστικές «βίστες», που απαθανάτισαν την Ιταλία, και κυρίως τη Βενετία, στην εποχή της ακμής της. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 19 Αυγούστου και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αριστουργηματικών έργων. Ο Καναλέτο έμεινε συνυφασμένος με την εποχή του, εκφραστής της ανάγκης για ρεαλισμό και φαντασία, με έξοχα δείγματα πιστής αναπαράστασης.

Το νέο τοπόσημο των Τιράνων

Στο κέντρο των Τιράνων, δίπλα στην Εθνική Οπερα και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, θα κατασκευαστεί το νέο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, που θα περιλαμβάνει τρεις σκηνές, ένα αμφιθέατρο αλλά και μεγάλο δημόσιο χώρο περιμετρικά του κτιρίου.

Το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Βjarke Ιngels (BIG) και η φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί ένα καινούργιο τοπόσημο για την αλβανική πρωτεύουσα, ένα σύγχρονο θέατρο που θα φιλοξενεί όχι μόνο την πρώτη σκηνή της χώρας αλλά και σπουδαίους θιάσους απ’ όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή