Το κερδισμένο στοίχημα της Ελένης Μαρνέρη

Το κερδισμένο στοίχημα της Ελένης Μαρνέρη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελένη Μαρνέρη είχε ένα όραμα το οποίο ξεκίνησε να κάνει πραγματικότητα πριν από ακριβώς 30 χρόνια. Λάτρης του δημιουργικού κοσμήματος, των μετάλλων και των λίθων που δένουν μεταξύ τους με τρόπο ιδιαίτερο και μη αναμενόμενο, άνοιξε την πρώτη της γκαλερί κοσμημάτων στην οδό Αγαθουπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα τελευταία χρόνια στεγάζει τη δουλειά πρωτοπόρων Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών στις νότιες παρυφές της Ακρόπολης.

Τα 30ά γενέθλια μιας πρωτοποριακής ιδέας που έγινε πράξη γιορτάστηκαν με πολύχρωμα, πολύτιμα ορυκτά, πέτρες και μέταλλα στην τρίπτυχη έκθεση «Trinity» που παρουσιάστηκε στην Eleni Marneri Galerie πρόσφατα. Η γιορτινή επετειακή περίοδος είναι προγραμματισμένη να κλείσει τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., με μια μεγάλη «ανασκόπηση» της όμορφης ιστορίας του κοσμήματος από τον ιστορικό τέχνης Παντελή Τσάβαλο.

Στην ομιλία του, ο ιστορικός τέχνης θα μιλήσει για την αστείρευτη δημιουργικότητα που ταξιδεύει μέσα από τα χρόνια –από την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αναγέννηση και από την πολιτισμική Αφρική μέχρι τον «πολυσυλλεκτικό» 20ό αιώνα–, ενώ θα αναδείξει το έργο δημιουργών όπως ο Ρενέ Λαλίκ, ο Σαλβαντόρ Νταλί και ο Αλεξάντερ Κάλντερ, μεταξύ άλλων, οι οποίοι σφράγισαν με τον τρόπο τους τον κόσμο του καλλιτεχνικού κοσμήματος. Η ματιά του Τσάβαλου ξεπερνά την καλλιτεχνική και αισθητική αξία των κοσμημάτων για να αγγίξει την κοινωνικό-ιστορική, σημειολογική και ψυχαναλυτική τους διάσταση. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με κρατήσεις λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η Ελένη Μαρνέρη έχει κερδίσει χρόνια τώρα το προσωπικό της στοίχημα. Ευτυχώς για εμάς, συνεχίζει να το μοιράζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή