Ενα φεστιβάλ ενισχύει τον αρχιτεκτονικό διάλογο

Ενα φεστιβάλ ενισχύει τον αρχιτεκτονικό διάλογο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, το διεθνές Architecture & Design Film Festival (ADFF), με προέλευση από τις ΗΠΑ, θα περιμένει το κοινό στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς από τις 27 έως τις 29 Απριλίου. Είναι επί της ουσίας η πρώτη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ στην Ευρώπη και αυτό έγινε δυνατόν χάρη στη συνέργεια του Archisearch.gr και της Demand, «δύο φορέων που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια έναν συστηματικό διάλογο με τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του design.

H ιδέα του φεστιβάλ είναι να προκαλέσει συζητήσεις και να δώσει ερεθίσματα μέσα από προβολές ταινιών με θέμα την αρχιτεκτονική και θεματικές συζητήσεις. Δίνεται μια ευκαιρία για ώσμωση, συναναστροφή, σκέψη και ενημέρωση. Το ADFF: Athens 2018 είναι μια γιορτή της αρχιτεκτονικής, όπως λέει η ψυχή της διοργάνωσης Βασίλης Μπαρτζώκας. Για δε τους φοιτητές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον διεθνή προβληματισμό. Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι οι ταινίες του, όλες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που δείχνουν πώς οι αρχιτέκτονες και οι ντιζάινερ «σκέφτονται, δουλεύουν και δημιουργούν». «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε έναν τέτοιο θεσμό για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σταθμό την Αθήνα», σημειώνει ο κ. Μπαρτζώκας. «Ο καλύτερος τρόπος  για να διηγηθεί κανείς  τις ιστορίες της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού είναι μέσω του κινηματογράφου. Μια ταινία μπορεί να δείξει τη διαδικασία σχεδιασμού σχετικά με το τι δημιουργείται αλλά και την ιστορία και το πάθος των ανθρώπων που μετατρέπουν μια ιδέα σε πραγματικότητα», συμπληρώνει. 

Θα προβληθούν συνολικά δέκα ταινίες για διάφορους δημιουργούς, όπως για τον Φρανκ Γκέρι («Getting Frank Gehry») ή για τον Στέργιο Δελιαλή, τον 73χρονο ντιζάινερ, συλλέκτη και δάσκαλο, που είχε το μεγάλο όνειρο της δημιουργίας ενός μουσείου design στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες βρίσκουμε την ταινία «Glenn Murcutt: Spirit of Place» για τον πιο διάσημο αρχιτέκτονα της Αυστραλίας ή το «Workplace/Gery Hustwit» για τον ψηφιακό και φυσικό χώρο.

​​Το πλήρες πρόγραμμα στο www.adff.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή