Εικαστικά στον κόσμο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «ναό του καλλιτέχνη»

Τους καλλιτέχνες εν ώρα εργασίας μάς παρουσιάζει η γκαλερί Courtauld του Λονδίνου, μέσα μάλιστα από τα ίδια τα έργα των δημιουργών. Απεικονίσεις μέσα στο στούντιο, το οποίο αποτελεί τον «ναό του καλλιτέχνη, ή και έξω στη φύση συνιστούν ντοκουμέντα και ταυτόχρονα ενδείξεις ενδοσκόπησης, με τον τρόπο της αυτοπροσωπογραφίας. Μέσα από μια επιλογή σχεδίων που εκτείνονται από τον 16ο μέχρι τον 20ό αιώνα, η έκθεση «Αrtists at Work» στοχεύει να αναδείξει το εύρος της καλλιτεχνικής δράσης, όπως αυτή καταγράφεται από τους ίδιους τους ζωγράφους ή συναδέλφους τους. Μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η δημοπρασία του αιώνα

Ξεκίνησε χθες στις 7 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), από τον οίκο Κρίστις, η δημοπρασία της συλλογής του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 101 ετών. Οι εκτιμητές κάνουν λόγο για ποσό που μπορεί να φτάσει έως το 1 δισ. δολάρια, καθώς στα 1.600 έργα τέχνης που βγαίνουν στο σφυρί υπάρχουν αριστουργήματα των Πικάσο, Μονέ, Ντιέγκο Ριβέρα, Εντουαρντ Χόπερ, σπάνιες πορσελάνες, κοσμήματα, έπιπλα. Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Βαν Γκογκ πάει Λονδίνο

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον Βίνσεντ Βαν Γκογκ ανακοίνωσε για το 2019 η Tate Britain. Η έκθεση είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί έχει περάσει περίπου μια δεκαετία από την τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν τόσο πολλά έργα –θα εκτεθούν 40– του σπουδαίου ζωγράφου. Επίσης, θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο μερικές από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του, όπως η «Εναστρη νύχτα» (1889). Τέλος, η έκθεση εστιάζει στη σχέση του με τη Βρετανία, στο πώς επηρεάστηκε από αυτήν και στο πώς ο ίδιος ενέπνευσε Βρετανούς καλλιτέχνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή