Στη δροσιά του Ζαππείου εγκαινιάστηκε η έκθεση της Ζέττας Αντσακλή

Στη δροσιά του Ζαππείου εγκαινιάστηκε η έκθεση της Ζέττας Αντσακλή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απογευματινός ήλιος είχε θερμάνει τα λευκά μάρμαρα του Ζαππείου, όμως μια δροσιά που ερχόταν από τον Εθνικό Κήπο δρόσιζε γλυκά την ατμόσφαιρα. Ηδη, από τις επτά και κάτι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης «Αρχαίον – Νέον» και η Ζέττα Αντσακλή ως σωστή οικοδέσποινα ήταν στην είσοδο της σάλας για να τους υποδεχθεί όλους. Δεν θα υπήρχε ίσως πιο κατάλληλο μέρος για να φιλοξενηθεί η καινούργια ενότητα των έργων της, η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ. «Πρωταγωνιστές» των λήψεών της μερικά από τα ομορφότερα αρχαία μνημεία μας, αποτυπωμένα τη νύχτα. Σε αυτές τις εντυπωσιακές νυχτερινές απόψεις της Ολυμπίας, των Δελφών, της Δήλου, της Κορίνθου, η καλλιτέχνις ενέθεσε με ψηφιακή τεχνολογία τις μορφές γλυπτών από νέον που κατασκευάστηκαν ειδικά για την περίσταση. Ετσι, υπάρχουν στο έργο της τα αντιθετικά ζεύγη του αρχαίου και του σύγχρονου, του ιερού και του χρηστικού, του φωτός και της σκιάς. Υπάρχει η αυστηρή γεωμετρία των κιόνων σε μια αντίστιξη με τους στρόβιλους που σχηματίζει το νέον.

Περιτριγυρισμένοι από 14 τέτοιες «συνομιλίες», σ’ ένα μέρος σαν το Ζάππειο Μέγαρο όπου δημιουργεί υποβλητικότητα, οι θεατές βρέθηκαν νοερά σε αυτούς τους σπουδαίους αρχαίους χώρους. Σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, ιατρικού και καλλιτεχνικού κόσμου έδωσαν το «παρών» με πρώτη και καλύτερη την οικογένεια της καλλιτέχνιδος: ο υπερήφανος σύζυγος Αρις, η κόρη της Αλεξία που ήρθε έχοντας στο πλευρό τον σύζυγό της Νίκο Βαρδινογιάννη και η έτερη θυγατέρα Μαρίνα Αντσακλή με τον σύζυγό της Θωμά Δοξιάδη. Guest star ο μικρός Απόστολος Δοξιάδης που είδε τα κατορθώματα της γιαγιάς του στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ χάρηκε και στην αγκαλιά των παππούδων του, της Μαρίας και του Απόστολου Δοξιάδη. Παρούσα και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Κατερίνα Γουλανδρή-Καΐρη και ο Αλέκος Καΐρης έφτασαν από τους πρώτους, μαζί με τον Δάκη, τη Λιέτα και την κόρη τους Μαρία Ιωάννου. Ο γκαλερίστας Χαΐκ Κουρδογλανιάν είχε πιάσει κουβέντα με τη Μαρία Μιγάδη, η οποία επωμίστηκε τη διοργάνωση της έκθεσης. Η Μέτα Πανιάρα ήρθε με την κόρη της Ευγενία Χριστοδουλάκου. Το κατώφλι του Ζαππείου πέρασαν, επίσης, η Μιλένα Τσαβλίρη, η φίλη της στήλης Νινέτα Βαφειά, ο Νότης και η Δόμνα Μπερνίτσα, ο Τάκης και η Νάντια Θεοχαράκη, η Τατιάνα Σπινάρη και ο Σπύρος Πολλάλης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή