Εικαστικά στον κόσμο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόσμημα ως… ξεναγός

Πρώτη φορά 17 Αυστραλοί καλλιτέχνες του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό του Καναδά. Ο τίτλος της έκθεσης «Aurora Australis» (Αυστραλιανό Σέλας) είναι μεταφορικός και δηλώνει αυτή την πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της άγνωστης στον δυτικό κόσμο ηπείρου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν εμπνέονται από τα σπάνια τοπία της χώρας τους, τη μοναδική βιοποικιλότητα και την πολιτισμική συνάντηση με την κουλτούρα των ιθαγενών πληθυσμών. Η έκθεση διοργανώνεται στην Galerie Noel Guyomarch’h του Μόντρεαλ και διαρκεί ώς τις 15/7.

Βραβείο στην οικουμενική μητέρα

To ευαίσθητο πορτρέτο που απεικονίζει τη μητέρα μιας ζωγράφου να πίνει το τσάι της κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά εικαστικά βραβεία της Βρετανίας. Η ζωγράφος Μίριαμ Εσκοφέτ δημιούργησε τον πίνακα «An Angel at my Table» με τη μητέρα της μπροστά στο τραπέζι του τσαγιού. Το έργο κέρδισε το «BP Portrait Award», μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της National Portrait Gallery του Λονδίνου, για την «επιφυλακτικότητα και οικειότητα» του πίνακα και την ιδέα της «οικουμενικής μητέρας», σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής. Η εικόνα δεν είναι επίσης όσο ρεαλιστική φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ο προσεκτικός παρατηρητής θα προσέξει ότι ένα πιάτο και ένα κηροπήγιο δίνουν την αίσθηση της κίνησης, χαρίζοντας στον πίνακα μια σουρεαλιστική πινελιά. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο περίπου 40.000 ευρώ και μια ανάθεση αξίας 8.000 ευρώ από την γκαλερί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή