Στρίψτε δεξιά, επόμενη στάση «Ηνίοχος»

Στρίψτε δεξιά, επόμενη στάση «Ηνίοχος»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε έξι μέτρα, στρίψτε αριστερά». Μπαίνοντας χθες το μεσημέρι στο κτίριο της UniSystems στην Καλλιθέα, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Εφαρμογές Τέχνης», ζήτησα από την εφαρμογή CultureMapp να με κατευθύνει προς την ελαιογραφία του Μάκη Βαρλάμη, Home Page. Είναι ένα από τα έργα που ο διακεκριμένος ζωγράφος και γλύπτης είχε φιλοτεχνήσει αποκλειστικά για τον όμιλο Quest στο πλαίσιο μιας συλλογής εμπνευσμένης από τον κόσμο της τεχνολογίας. «Η προσωπική παρέμβαση του Βαρλάμη είναι εμφανής στον τρόπο χρήσης του χρώματος και του φόντου», διάβαζα στο κινητό μου διανύοντας τη μικρή απόσταση. Η τεχνολογία με είχε βοηθήσει να εντοπίσω το στενό της Καλλιθέας με το αυτοκίνητό μου, τώρα με διευκόλυνε να βρω το έργο που με ενδιέφερε εντός του κτιρίου.

Το CultureMapp αξιοποιεί την τεχνολογία beacon για τον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του χρήστη (τα beacons είναι μικρές συσκευές που χρησιμοποιούν Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης, που μπορούν να μεταδώσουν σήματα σε συμβατά mobile applications), επιτρέποντας την ακριβή πλοήγηση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Την εφαρμογή ανέπτυξαν η UniSystems και η Hewlett Packard Enterprise Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο να αξιοποιηθεί από ιδρύματα και φορείς που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρία του κοινού αλλά και να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες τους. Οπως εξήγησε, χθες, κατά την παρουσίαση της νέας εφαρμογής («λύση ανάδειξης πολιτισμού» την ονομάζουν οι δημιουργοί της), η Θάλεια Τσαλκιτζή, Museums, Libraries and Archives Solutions Manager της UniSystems, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του CultureMapp, ο εκάστοτε φορέας μπορεί να προσφέρει σειρά υπηρεσιών διαμορφωμένων αποκλειστικά για το κοινό του, όπως ειδικές θεματικές διαδρομές ή βέλτιστες διαδρομές βάσει των απαιτήσεων των επισκεπτών, προβολή των έργων του με καθοδήγηση στον χώρο, ενημερώσεις για εκδηλώσεις, αγορά εισιτηρίων, κ.ά. «Επιπλέον, ο φορέας έχει τη δυνατότητα να μάθει πού πηγαίνει το κοινό, πώς πηγαίνει, ποιες είναι οι ώρες αιχμής, οργανώνοντας ανάλογα τη φύλαξη, τους ξεναγούς κ.λπ. Βοηθάει έτσι στον σχεδιασμό της έκθεσης». Σύμφωνα με την ίδια, δεν χρειάζεται παρά λίγες εβδομάδες προεργασίας (εγκατάσταση των ειδικών συσκευών στον χώρο, χαρτογράφηση, εμπλουτισμός περιεχομένου) προκειμένου ένας φορέας να μπορέσει να αξιοποιήσει το CultureMapp ως τη δική του επίσημη εφαρμογή.

«Οταν ο πολιτισμός εμπνέει την τεχνολογία και η τεχνολογία με τη σειρά της υπηρετεί τον πολιτισμό, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης, Managing Director της Hewlett Packard Enterprise. «Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εντάσσεται πλέον στο διεθνές οικοσύστημα συνεργατικών λύσεων της HPE στον χώρο των έξυπνων υποδομών και είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσει σύντομα τον θαυμασμό όλων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή