Η «άλλη» Σαντορίνη στον καμβά

Η «άλλη» Σαντορίνη στον καμβά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευτέρης Ζώρζος είναι από τους νέους ανθρώπους που εκτιμώ και θαυμάζω για τις διαδρομές της ζωής και τις επιλογές τους. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Λονδίνο, σπούδασε Αρχαιολογία, ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στον τόπο καταγωγής του, στη Σαντορίνη. Ανέλαβε τη διεύθυνση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου Voreina Gallery Suites στον Πύργο, το οποίο κατασκεύασε ο αρχιτέκτονας αδερφός του Βασίλης. Αν αναζητήσετε, πάντως, στον Λευτέρη τα χαρακτηριστικά ενός… συμβατικού ξενοδόχου, δεν θα τα βρείτε. Οχι ότι δεν έχει πάθος για τη δουλειά του – κάθε άλλο. Ομως το παζλ της προσωπικότητάς του συνθέτουν και άλλα κομμάτια. Και κυρίως η αγάπη του για τις τέχνες και το νοιάξιμό του για το νησί του και τους ανθρώπους του.

Πριν από τρία χρόνια, ο Λευτέρης αγόρασε δύο παλιά, εγκαταλελειμμένα μπακάλικα στον Πύργο. Με πολλή φροντίδα και μεράκι τα μεταμόρφωσε: το ένα έγινε παλαιοπωλείο και το άλλο γκαλερί. Και τα δύο έχουν κοινό όνομα: Crossroad. Στο Crossroad Gallery πριν από λίγες ημέρες (σε συνεργασία με την αθηναϊκή Αίθουσα Ζαχαρίου) εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Χρηστίδη με τίτλο «Σαντορίνη». Ο ζωγράφος μόλις πέρυσι επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, αλλά ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Και αποτυπώθηκε σε είκοσι μεγάλους πίνακες (λάδι σε καμβά) και δεκαπέντε μικρότερα έργα (με πένα σε χαρτί).

Η «άλλη» Σαντορίνη στον καμβά-1

Ο Λευτέρης Ζώρζος, ιδιοκτήτης της γκαλερί.

«Με εντυπωσίασε –και νομίζω ότι το ίδιο θα αισθανθεί και ο επισκέπτης της έκθεσης– η φρέσκια ματιά του. Δεν ζωγράφισε τη Σαντορίνη των καρτ ποστάλ και των σέλφις στην Καλντέρα, αλλά ανέδειξε με μοναδικό τρόπο την ένταση του ηφαιστειακού χαρακτήρα και την ομορφιά της, φωτίζοντας, ταυτόχρονα, κάποιες καλά κρυμμένες, αθέατες στους πολλούς πλευρές της, τις οποίες ο ίδιος ανακάλυψε, όπως τη συναρπαστική ενδοχώρα», λέει ο Λευτέρης Ζώρζος. Πράγματι, η Σαντορίνη του Αχιλλέα Χρηστίδη είναι γεμάτη πάθος, αλήθεια και απλότητα. Η έλλειψη του ανθρώπινου στοιχείου φαντάζει άνευ σημασίας μπροστά στα επιβλητικά τοπία του. Σε κάνει να νιώθεις σαν να περιπλανιέσαι μόνος σου στο πανέμορφο κυκλαδονήσι που αυτούς τους μήνες «βουλιάζει» από τουρίστες…

​​Crossroad Gallery, Πύργος Σαντορίνης, τηλ. 22860-33.155. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή