Το διαδικτυακό γκαλά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια

Το διαδικτυακό γκαλά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, η Ελλάδα ανακάλυψε εκ νέου τη διασπορά. Στράφηκε εκτός συνόρων για να βρει ηθική αλλά και υλική υποστήριξη, καθώς και νέα πρότυπα εργασιακής και κοινωνικής καταξίωσης, μιας και το εγχώριο μοντέλο εμφανέστατα χώλαινε. Τότε γεννήθηκαν και πολλοί φορείς στο εξωτερικό, για να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη. Ενας από τους μακροβιότερους και πλέον επιτυχημένους είναι το Hellenic Initiative. Ιδρύθηκε το 2012 από –πράγματι– εξέχοντες ομογενείς, που έβαλαν στόχο όχι μόνο να κινητοποιήσουν το βαρύ πυροβολικό της ομογένειας παντού, αλλά και να μεταστρέψουν την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε τότε η Ελλάδα.

Το διαδικτυακό γκαλά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια-1
Ο Ελληνοαυστραλός Αντριου Λιβέρης, του Hellenic Initiative.

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό μας μέσα από μία σειρά ενεργειών. Η πιο πρόσφατη ήταν ένα γκαλά που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου διαδικτυακώς, εξαιτίας της πανδημίας. Συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολ., ενώ χαιρετισμό είχε απευθύνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συγκινητικό στοιχείο είναι ότι τα χρήματα αυτά δεν προήλθαν μόνον από τις ΗΠΑ, αλλά και από τον Καναδά και την Αυστραλία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι επρόκειτο για την πρώτη φορά που η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης δράσης γινόταν μέσω του Διαδικτύου και όχι διά ζώσης, όπως κάθε άλλη χρονιά. Πλην, όμως, αυτό δεν σταμάτησε τον ελληνισμό στο να δείξει τη γενναιοδωρία του. 

Το διαδικτυακό γκαλά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια-2
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ρίτα Γουίλσον.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας, θα προσφερθούν ως βοήθεια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δέχθηκαν στο τρέχον έτος μεγάλο πλήγμα από την επιδημία και από τις συνέπειές της σε τομείς κρίσιμους για την οικονομία, όπως ο τουρισμός. «Η λέξη φιλανθρωπία είναι ελληνική», είπε ο Τζορτζ Π. Στάμας, πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», «και εμείς το αποδείξαμε αυτό συγκεντρώνοντας πάνω από 1,6 εκατ. δολ.». Ο γεννημένος στην Αυστραλία Αντριου Λιβέρης, εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων του θεσμού, τόνισε: «Ολοι μας οι πρόγονοι, όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν σήμερα στα νησιά μας και στην ηπειρωτική Ελλάδα, γνωρίζουν ότι στα δύσκολα είναι που τα καταφέρνουμε. Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε μέσα από αυτή τη δοκιμασία ακόμα πιο δυνατοί». 

Το διαδικτυακό γκαλά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συγκέντρωσε 1,6 εκατ. δολάρια-3
Η Μόνικα τραγούδησε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συμπαρουσιαστές ήταν ο Σάκης Ρουβάς από την Αθήνα, και από τα στούντιο του ABC News, στη Νέα Υόρκη, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στο γκαλά έδωσαν το «παρών» σημαντικοί Ελληνες καλλιτέχνες, τόσο της Ελλάδας όσο και της διασποράς, όπως η Ρίτα Γουίλσον μαζί με τον Χρήστο Μάστορα –σε ένα μοναδικό ντουέτο–, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, η Μόνικα, η τραγουδίστρια και στιχουργός Μαρίνα Σάττι, καθώς και η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. 
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή