Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού έδωσαν αίμα για το ΕΣΥ

Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού έδωσαν αίμα για το ΕΣΥ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκφέρω προσωπική γνώμη: μια σημαντική παράλειψη της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχει εντάξει υποχρεωτικά τη διδασκαλία της ιστιοπλοΐας στα ελληνικά σχολεία, τουλάχιστον σε όσα από αυτά είναι κοντά στη θάλασσα. Δεν υπάρχει καλύτερο άθλημα για να μάθεις εξ απαλών ονύχων τον σεβασμό στη φύση, το ομαδικό πνεύμα, τη γρήγορη λήψη αποφάσεων, την αντιμετώπιση κρίσεων, την αίσθηση της ιεραρχίας και την εθελοντική προσφορά στα δύσκολα. Το έμαθα από πρώτο χέρι όταν έγινα και εγώ ιστιοπλόος, αποφοιτώντας από τον Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), που ιδρύθηκε το 1961 και έχει συμβάλει σημαντικά στη διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας.

Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού έδωσαν αίμα για το ΕΣΥ-1
Αναμνηστική φωτογραφία από την αιμοδοσία.

Ο όμιλος πάντοτε οργανώνει και συμμετέχει σε κοινωφελείς δράσεις. Αλλωστε, η ακτινοβολία του δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους δασκάλους ή τους αθλητές, αλλά κινητοποιεί ολόκληρη την αλυσίδα των ανθρώπων που αγαπούν το υγρό στοιχείο. Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη δράση αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο ΠΟΙΑΘ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με την υποστήριξη των κινητών μονάδων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκινητική ήταν η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, ολυμπιονικών, πρωταθλητών και αθλητών από την ιστιοπλοΐα, αλλά και από άλλα αθλήματα, στο κάλεσμα. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 62 μονάδες αίματος σε μια περίοδο που το καταπονημένο εθνικό σύστημα υγείας έχει ανάγκη από την πρακτική και ηθική μας στήριξη. 

Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού έδωσαν αίμα για το ΕΣΥ-2
Συγκεντρώθηκαν συνολικά 62 μονάδες αίματος.

Το «Ζήσε Αθλητικά» είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο συμμετέχουν επιφανείς αθλητές, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Στόχος είναι να περάσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού στην καθημερινότητα των πολιτών. Το πρόγραμμα αιμοδοσίας εντάσσεται σε αυτή τη λογική και, όντως, μια σειρά από μεγάλες προσωπικότητες του υγρού στίβου και της ιστιοπλοΐας έδωσαν το καλό παράδειγμα σε όλους εμάς. Εκτός από τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, που ήρθε στην αιμοδοσία, καίριο ρόλο έπαιξε και ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος υποστήριξε την καμπάνια τόσο ως γενικός γραμματέας Αθλητισμού όσο και ως ολυμπιονίκης. «Η προσφορά αίματος αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος προς τον συνάνθρωπό του. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια και διακρίσεις, είναι και προσφορά και αλληλεγγύη, γι’ αυτό και ο αθλητισμός είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Εξαιτίας της πανδημίας, τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί», υπογράμμισε το παλιό αστέρι του πόλο.

Οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού έδωσαν αίμα για το ΕΣΥ-3
Η Σοφία Μπεκατώρου επί το έργον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς το σύνθημα του διημέρου ήταν ότι ναι μεν βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά τηρούμε τους κανόνες για να μπορέσουμε να πάρουμε μέρος στην εκστρατεία ενός καλού σκοπού. 
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή