Μια ψηφιακή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τους ήρωες των ΜΕΘ και της καρδιάς μας

Μια ψηφιακή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τους ήρωες των ΜΕΘ και της καρδιάς μας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τελευταίες ημέρες είναι βαριές και δύσκολες. Μέσα σε αυτήν τη θύελλα είναι τρομερό πώς λειτουργούν μέσα μας σαν βάλσαμο τα λόγια των γιατρών και των νοσηλευτών που παλεύουν σαν λιοντάρια στα νοσοκομεία μας. Οταν τους ακούμε, αυτόματα λέμε: Είμαστε σε καλά χέρια. Κάποιοι από αυτούς πρωταγωνίστησαν στην ψηφιακή εκδήλωση «Οι Ηρωες των ΜΕΘ – Ηρωες της Καρδιάς μας» που πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» την Τρίτη, με πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ως μια χειρονομία εθνικής ευγνωμοσύνης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Εχετε γίνει οι συμπαραστάτες, το στήριγμα, η οικογένεια, για τους ανθρώπους εκείνους που καλούνται να δώσουν μόνοι, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τη δυσκολότερη ίσως μάχη της ζωής τους», υπογράμμισε στο καλωσόρισμά της.

Μια ψηφιακή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τους ήρωες των ΜΕΘ και της καρδιάς μας-1
Η πάντα ψύχραιμη Αναστασία Κοτανίδου (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας ήταν το αίσθημα καθήκοντος, η έλλειψη φόβου και η ευθύνη με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την άγνωστη κατάσταση όλοι οι συνάδελφοι: γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές», υπογράμμισε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, η Αναστασία Κοτανίδου, από τα πλέον κομβικά πρόσωπα στη μάχη κατά της πανδημίας στην Ελλάδα. Η ηρεμία στον τόνο της φωνής της και η ψυχραιμία της, ακόμα και στις πιο σκοτεινές περιόδους, μας κάνει να αισθανόμαστε αισιοδοξία ότι η καταιγίδα θα περάσει.

Μια ψηφιακή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τους ήρωες των ΜΕΘ και της καρδιάς μας-2
Ο Ευάγγελος Λιάτσικος του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

«Δυστυχώς, δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ασθενείς που έχασα και στο δεύτερο κύμα», είπε η Ελένη Αιμονιώτου, επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ της ΜΕΘ Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Δημήτριος». «Και έχω κλάψει πάρα πολλές φορές για αυτούς. Ευτυχώς υπήρχαν και οι ασθενείς που τα κατάφεραν. Ούτε αυτούς θα τους ξεχάσω, τα μάτια τους, την ευγνωμοσύνη τους, την αγωνία τους, αλλά και τα πρώτα λόγια που μας έλεγαν όταν τους αποσωληνώναμε, τις ευχαριστίες τους». Η Ευφροσύνη Τσουράκη, νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Χανίων «Ο Αγιος Γεώργιος», η οποία προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, υπογράμμιζε: «Το πιο δύσκολο δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις κάθε φορά πού βρίσκεται το καθήκον σου».

Μια ψηφιακή εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τους ήρωες των ΜΕΘ και της καρδιάς μας-3
Η Ευφροσύνη Τσουράκη, νοσηλεύτρια στην Κρήτη (φωτ. PANOULIS PHOTOGRAPHY).

Ο Ευάγγελος Λιάτσικος, καθηγητής Ουρολογίας, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών, μίλησε για εκείνο το πρώτο τηλεφώνημα που του άλλαξε τη ζωή πέρυσι την άνοιξη, όταν έφτασε στη χώρα μας το πούλμαν με τους νοσούντες από τα Ιεροσόλυμα. Δεν υπήρξε γιατρός ή νοσηλευτής που να μη συγκίνησε με τα λόγια του. Τη δική τους μάχη με τον ιό περιέγραψαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, καθώς και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πανεπιστημιακός Κώστας Κωστής και η Αννα Ροκοφύλλου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο πρύτανης Αθανάσιος Δημόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κεφαλογιάννης.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή