Η Π. Ζουμπουλάκη βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να ευχαριστήσει τους διανομείς φαγητού

Η Π. Ζουμπουλάκη βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να ευχαριστήσει τους διανομείς φαγητού

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καραντίνα της περασμένης άνοιξης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πήραν δικαίως τη μερίδα του λέοντος στην αγάπη των πολιτών. Και οι διανομείς φαγητού, όμως, αναδείχθηκαν σε μικρούς ήρωες που μας φροντίζουν, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Tους αναγνωρίστηκε ότι κάνουν μια δουλειά κακοπληρωμένη με καθημερινές αντιξοότητες. Και τώρα που όλοι είμαστε αναγκαστικά κλεισμένοι σπίτια μας στο νέο, αυστηρότερο lockdown, μας συντροφεύουν ακόμα και στις άγριες ώρες της νύχτας. «Ηθελα να κάνω κάτι για αυτούς τους ανθρώπους που τρέχουν για εμάς. Μου κατέβηκε η ιδέα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με το να τους αφιερώσω τη νέα μας βιτρίνα στο κατάστημα», μου λέει η Πέγκυ Ζουμπουλάκη. Ετσι, τοποθέτησε στην οδό Κριεζώτου το αληθοφανές ομοίωμα ενός ντελιβερά πάνω σε μια συλλεκτική μοτοσικλέτα του 1940, «από το στοκ αντικειμένων από το παλαιοπωλείο», μου εξηγεί.

Η Π. Ζουμπουλάκη βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να ευχαριστήσει τους διανομείς φαγητού-1
Ωδή στον κουρασμένο ντελιβερά (φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ).

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι όλα τα προβλήματα των διανομέων φαγητού. Ενας από τους υπαλλήλους μας στην γκαλερί, ο Ρομέο από τις Φιλιππίνες, εργάζεται σε τέτοιο πόστο, όταν σχολάει από εμάς. Πολύ συχνά ακούω από τον ίδιο πόσο κουραστικό είναι το επάγγελμα. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε τιμήσει το ιατρικό προσωπικό, ας πούμε και δυο καλά λόγια γι’ αυτούς που είναι στο πόδι όλο το 24ωρο», λέει η Πέγκυ. Ευδιάθετη, παρά την ανακοίνωση της επιβολής σκληρότερων μέτρων καραντίνας, ήταν με την κόρη της τη Δάφνη «για να βάλει μερικές τελευταίες πινελιές στην εγκατάσταση».

Η Π. Ζουμπουλάκη βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να ευχαριστήσει τους διανομείς φαγητού-2
Η Δάφνη ποζάρει μπροστά στη βιτρίνα (φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ).

«Προσωπικά, έχω σταματήσει να μαγειρεύω, οπότε σιτίζομαι αποκλειστικά με παραγγελίες φαγητού», συνεχίζει. «Αρα είμαι εντελώς εξαρτημένη από αυτήν την κάστα των επαγγελματιών. Ευτυχώς που αντέχουν να μας εξυπηρετούν. Δεν έχει γίνει μόνον η αγορά ακορντεόν, αλλά και τα ίδια μας τα νεύρα. Παρατηρώ ότι ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του, κυρίως επειδή δεν έχει άλλες αντοχές, αλλά και δεν ξέρει και τι θα γίνει στο μέλλον. Κανείς μας δεν μπορεί να κάνει σχέδια και όλοι περιμένουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου –όποτε έρθει για τον καθένα– για να αισθανθούμε κάπως πιο ασφαλείς», υπογραμμίζει στη στήλη.

Η Π. Ζουμπουλάκη βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να ευχαριστήσει τους διανομείς φαγητού-3
Η εγκατάσταση στην Κριεζώτου (φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ).

Οι βιτρίνες που φτιάχνουν η Πέγκυ και η Δάφνη στην Κριεζώτου είναι πάντα ένα ωραίο κλείσιμο του ματιού, μια εικαστική πρόταση που εντάσσει τέλεια ένα έργο τέχνης στον χώρο. Πέρα από το καλό γούστο –που τόσο σπανίζει στην Αθήνα μέσα και έξω από τα καταστήματα–, υπάρχει πάντα μια νύξη χιούμορ και μια γερή δόση joie de vivre. Ακόμα και τώρα που περνάμε μάλλον την πιο μίζερη περίοδο πριν από την ελευθερία μας, ο ντελιβεράς της Κριεζώτου θα μας κάνει να χαμογελάσουμε.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή