Οταν η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου απέκτησε ανταγωνιστή τον Πίνατ στο Μαξίμου

Οταν η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου απέκτησε ανταγωνιστή τον Πίνατ στο Μαξίμου

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζωή έχει περίεργα γυρίσματα. Η τρίχρωμη Καλυψώ, που είχε τύχη βουνό και βρέθηκε από τις ερημιές της Καρπάθου στο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας τον Νοέμβριο, δεν θα είναι εφεξής το μόνο διάσημο τετράποδο στην Ηρώδου Αττικού. Παρότι έκανε τα γλυκά μάτια στον πρωθυπουργό σε μια από τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο τον Δεκέμβριο και φωτογραφήθηκε στην αγκαλιά του, εκείνος αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι, τον Πίνατ, και να προσθέσει έναν ανταγωνιστή στο διπλανό τετράγωνο.

Οπως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αγάπησε την Καλυψώ μόλις την είδε στη Φιλοζωική Δράση Καρπάθου, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτογνώρισε τον νέο ένοικο του Μαξίμου στην επίσκεψη που έκανε στη Φιλοζωική Ενωση Ηλιούπολης. 

Οταν η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου απέκτησε ανταγωνιστή τον Πίνατ στο Μαξίμου-1
Η Καλυψώ έχει κάνει κατάληψη στο προεδρικό γραφείο. Φωτ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αφορμή, τα γυρίσματα της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» της δικής μας Τασούλας Επτακοίλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων στις 4 Απριλίου. Η συνάδελφος μάλιστα τον είχε ρωτήσει μπροστά στην κάμερα αν ποτέ θα υιοθετούσε ένα ζώο, και είχε δηλώσει πως ο Πίνατ έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα.  

«Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάλεξα εγώ, αλλά εκείνος. Με το που πάτησα το πόδι μου, ήρθε περιχαρής να με υποδεχθεί. Αυτό ήταν!» λέει ο πρωθυπουργός στη στήλη, τονίζοντας ότι ο Πίνατ μέσα σε λίγα 24ωρα έχει κλέψει την καρδιά όλων όσοι εργάζονται κοντά του. Μέχρι στιγμής έχει επιδείξει τεράστια προσαρμοστικότητα, που είναι απαιτούμενη για να μπορεί να ενταχθεί γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Εχει εξερευνήσει ήδη τους χώρους και βέβαια το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ όλοι προσφέρονται να τον βγάλουν βόλτα και να του δώσουν χάδια. Το ίδιο έκαναν και τα δύο από τα τρία παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κωνσταντίνος και η Δάφνη. Μένει η Σοφία που θα τον γνωρίσει και αυτή από κοντά. Οπως και ο πατέρας τους, μεγάλωσαν με αγάπη για τα ζώα και αυτή την περίοδο έχουν ως μέλη της οικογένειας δύο σκυλάκια «λουκάνικα», τη Ζόε και τον Ντάμπο.

Οταν η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου απέκτησε ανταγωνιστή τον Πίνατ στο Μαξίμου-2
Αποχαιρετώντας τον πρωθυπουργό στην πόρτα. Φωτ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

O Πίνατ, ο νέος πρωθυπουργικός σκύλος, είναι δύο ετών και μοιάζει πολύ ευτυχής στο νέο του σπίτι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία να επισκεφθεί τη Φιλοζωική Ενωση της Ηλιούπολης, η οποία από το 1997 κάνει πραγματικά υποδειγματική δουλειά στον τομέα αυτό. Από τους τομείς που έχει πρωτοπορήσει είναι η ενεργός συμμετοχή των εθελοντών στο καταφύγιό της. Ενας από αυτούς, ο Γιώργος Παναγόπουλος, πήγαινε μέχρι πρόσφατα για να βγάλει βόλτα τα αδέσποτα που είναι κλεισμένα στα κλουβιά. 

«Και μόνο που βλέπεις την ευγνωμοσύνη στα μάτια τους όταν τα φροντίζεις είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Σαν και μένα υπάρχουν πολλοί άλλοι εθελοντές που προσφέρονται καθημερινά για να καθαρίσουν τα κλουβιά και να περιποιηθούν τα 25-30 σκυλιά που βρίσκονται εκεί», υπογραμμίζει στη στήλη.

Οταν η Καλυψώ του Προεδρικού Μεγάρου απέκτησε ανταγωνιστή τον Πίνατ στο Μαξίμου-3
Η Ντίβα που βρέθηκε στο Ζάππειο και απέκτησε νέα οικογένεια.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα ζώο», συμπληρώνει ο Γιώργος Παναγόπουλος, καθώς θυμάται πώς υιοθέτησε τη δική του σκυλίτσα, την Ντίβα: «Περπατούσα στο Ζάππειο όταν είδα ένα αυτοκίνητο στη λεωφόρο να σταματάει και να την πετάει στον δρόμο. Μόλις είχε γεννήσει και ήταν μέσα στα αίματα. Αμέσως της επιτέθηκαν τα σκυλιά του Ζαππείου και έτρεξα να τη σώσω. Χώθηκε σε θάμνους και όταν πήγα να πάρω το αυτοκίνητο, με περίμενε εκεί. Την έβαλα στο πίσω κάθισμα, την κοίταξα από τον καθρέπτη του οδηγού και της είπα: «Οπως και αν σου έχουν φερθεί μέχρι σήμερα, εγώ να ξέρεις θα σε κάνω να νιώσεις ντίβα! Και έτσι της έμεινε το όνομα».
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή