Μπομπ Μενέντεζ: ξεχωριστή αναγνώριση για έναν πιστό φίλο της Ελλάδας

Μπομπ Μενέντεζ: ξεχωριστή αναγνώριση για έναν πιστό φίλο της Ελλάδας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιος Κουβανών μεταναστών στις ΗΠΑ, ο πρώτος από ολόκληρη την οικογένειά του που κατάφερε να σπουδάσει, άνθρωπος που ξέρει εξ απαλών ονύχων να μάχεται για την επιβίωση, ο Μπομπ Μενέντεζ δεν είναι τυχαία ο πιο διαχρονικός υποστηρικτής των θέσεων της Ελλάδας στη Γερουσία, και όχι μόνον. Αν κοιτάξει κανείς την πολιτική του σταδιοδρομία θα καταλάβει πόσο μεθοδικός είναι, φθάνοντας από πολύ χαμηλά αξιώματα στη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Ξέρει τις αξίες της υπομονής, της συνέπειας και του σχεδιασμού για το μέλλον. Δικαίως, λοιπόν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να εκφράσει με την πρόσφατη παρασημοφόρησή του τις ευχαριστίες όλου του ελληνικού λαού για τον αγώνα που δίνει σε θέματα άμυνας και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και στην εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που φαίνεται να περνούν την καλύτερή τους περίοδο.

Μπομπ Μενέντεζ: ξεχωριστή αναγνώριση για έναν πιστό φίλο της Ελλάδας-1
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελετή βράβευσης (φωτ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ).

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μερικές ημέρες πριν, προσέφερε –όπως αναμενόταν– ιδιαίτερη συγκίνηση στον γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο οποίος παρέστη μαζί με τη σύζυγό του. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, στο τέλος να σχολιάσει ότι έχει λάβει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις στη ζωή του, αλλά το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής είναι το πιο ξεχωριστό. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Δένδιας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και η πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Μπομπ Μενέντεζ: ξεχωριστή αναγνώριση για έναν πιστό φίλο της Ελλάδας-2
Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ).

Πριν ξεκινήσει η τελετή, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ. Ο γερουσιαστής υπογράμμισε, μιλώντας στην ΠτΔ για το θλιβερό γεγονός που στοίχισε τη ζωή Αμερικανών και Αφγανών: «Εμείς θυμόμαστε τους φίλους μας και θυμόμαστε και τους εχθρούς μας· στον τόπο και στον χρόνο που θα επιλέξουμε, θα αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτούς που διέπραξαν αυτή την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση». Κατά την απονομή, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ειδική μνεία στη συμβολή του Μενέντεζ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ: «Εχουμε εκτιμήσει την ευαισθησία σας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τη στράτευσή σας στον αγώνα εναντίον όσων υπονομεύουν την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και το ενδιαφέρον σας για την ισχύ του κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου, αρχές στις οποίες η Δύση είναι προσηλωμένη».

Μπομπ Μενέντεζ: ξεχωριστή αναγνώριση για έναν πιστό φίλο της Ελλάδας-3
Παρευρέθησαν επίσημοι από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ (φωτ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ).

Ο γερουσιαστής, με τη σειρά του, είπε πως αποδέχεται τη βράβευση και εξ ονόματος όλων των Ελληνοαμερικανών φίλων που απέκτησε στην πορεία της σταδιοδρομίας του: «Ηταν εκείνοι που στα 30 αυτά χρόνια με εισήγαγαν σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο». Ακολούθησε ένα κοκτέιλ στον Κήπο του Μεγάρου, με τη συνοδεία των τζιτζικιών και τη διαβεβαίωση ότι έχουμε στο πλευρό μας έναν ισχυρό σύμμαχο μέσα στη Γερουσία.
 
[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή