Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης απέκτησε νέα πτέρυγα χάρη σε μια γενναία δωρεά

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης απέκτησε νέα πτέρυγα χάρη σε μια γενναία δωρεά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ζωή είναι ένα πέλαγος, μια θάλασσα που είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να τη διαβούμε. Κάποιοι από εμάς επιτυγχάνουν να τη διαπλεύσουν ανώδυνα, άλλοι όμως ναυαγούν κατά τη διάρκεια του πλου και έχουν ανάγκη από στήριγμα. Και ξέρετε, το μεγάλο ναυάγιο στο οποίο αναφέρομαι είναι τα γηρατειά. Δυστυχώς, όσοι στέκονται στα πόδια τους, επειδή είναι ακόμα νέοι και χαίρουν καλής υγείας, δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους. Ομως πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, που είναι πια ηλικιωμένοι και θέλουν τη φροντίδα και την προσοχή μας. Εδώ, λοιπόν, επιτελούμε αυτό το έργο σε συνθήκες που μπορούν να συγκριθούν με το καλύτερο ξενοδοχείο» είπε συγκινημένος ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δεκάζειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Τριπόλεως.

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης απέκτησε νέα πτέρυγα χάρη σε μια γενναία δωρεά-1
Η δωρήτρια με τον περιφερειάρχη και τον μητροπολίτη.

Πρόκειται για την προσθήκη νέου ορόφου στο κτίριο, που πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της Ελένης Καρκαζή-Πουρνάρα, στη μνήμη του συζύγου της, Γεωργίου Καρκαζή, ο οποίος καταγόταν από την Τρίπολη. Δραστήριος επιχειρηματίας, που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του από τις Ρίζες Τεγέας, ήθελε να τιμήσει τον τόπο του και αυτή την επιθυμία του εκτέλεσε μετά θάνατον η γυναίκα του. Η νέα πτέρυγα είναι καλαίσθητη, με έργα τέχνης και υψηλή αισθητική. Με δωμάτια ευάερα, ευήλια και λειτουργικά, είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί δεκάδες γέροντες από την περιοχή, για να περάσουν τα στερνά τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής. «Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να συμβάλω στις δράσεις σας» είπε η δωρήτρια κατά την τελετή τρισαγίου στη μνήμη του αείμνηστου Γ. Καρκαζή, που προηγήθηκε της κοπής της κορδέλας.

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης απέκτησε νέα πτέρυγα χάρη σε μια γενναία δωρεά-2
Ο αγιασμός πριν από τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας.

Παρόντες στα εγκαίνια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο δήμαρχος Τριπόλεως Κ. Τζιούμης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με επικεφαλής τη Δώρα Μπρακουμάτσου.

Το Δεκάζειο Γηροκομείο δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις δεκαετίες ως εκκλησιαστικό ίδρυμα. Ανοικοδομήθηκε, επιπλώθηκε και λειτούργησε χάρη στις προσπάθειες των εκάστοτε εκκλησιαστικών Αρχών και των δωρητών. Ο νυν μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος προεδρεύει στο Δ.Σ. και ηγήθηκε της προσπάθειας αναβάθμισης του φορέα, οι οποίος κάθε τόσο έχει νέες ανάγκες να αντιμετωπίσει. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στη σημερινή εποχή, όπου συχνά βλέπει κανείς την αναλγησία προς ανήμπορους ανθρώπους, τονίζοντας το χρέος κάθε κοινωνίας να οικοδομεί ένα πλέγμα προστασίας των αδυνάτων.

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή