Λαμπροί βασιλικοί γάμοι Φιλίππου και Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών

Λαμπροί βασιλικοί γάμοι Φιλίππου και Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών το Σάββατο το απόγευμα για να δει από κοντά τις αφίξεις των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας για τους γάμους του πρίγκιπα Φιλίππου, μικρότερου γιου του Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, με την αγαπημένη του Νίνα Φλορ. Πρόκειται για τη θυγατέρα του Ελβετού μεγιστάνα Τόμας Φλορ, ο οποίος έχει εταιρεία ναύλωσης ιδιωτικών τζετ. Το ζευγάρι είχε ήδη τελέσει τον πολιτικό γάμο στο Σεν Μόριτζ, τον περασμένο Δεκέμβριο, και ανέμενε ευνοϊκότερες συνθήκες, λόγω πανδημίας, για να περάσει και το κατώφλι της μητροπολιτικού ναού της Αθήνας, ο οποίος είχε στολιστεί με δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.

Λαμπροί βασιλικοί γάμοι Φιλίππου και Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών-1
Οικογενειακή φωτογραφία, με τους γονείς.

Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια Γλύξμπουργκ, με την Ειρήνη και τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας να καταφθάνουν πρώτες και να εισπράττουν θερμότατο χειροκρότημα. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος σε αναπηρικό αμαξίδιο, με τον εγγονό του πρίγκιπα Κωνσταντίνο-Αλέξιο, γιο του Παύλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, που χοροστάτησε στο μυστήριο, έσπευσε στην είσοδο να τον υποδεχθεί και εκείνος σηκώθηκε από το αμαξίδιο για να ασπασθεί το ευαγγέλιο. Ο γαμπρός συνόδευε τη μητέρα του Αννα Μαρία, η οποία φορούσε ένα εντυπωσιακό γαλάζιο φόρεμα.

Ομως, όλα τα φλας έκλεψε η Νίνα Φλορ, με το νυφικό του οίκου Σανέλ με ουρά 11 μέτρων, την οποία σήκωσαν με χάρη οι δύο κόρες της πριγκίπισσας Αλεξίας, Αννα Μαρία και Αμέλια. Στα ωραία χτενισμένα μαλλιά της φορούσε την τιάρα της Αννας Μαρίας, η οποία είχε τελέσει τους γάμους της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών το 1964.

Στην εκκλησία παρευρέθησαν λιγότεροι από 100 προσκεκλημένοι, ενώ οι υπόλοιποι 120 παρακολούθησαν το μυστήριο σε ζωντανή σύνδεση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Τα αδέλφια του γαμπρού, οι πρίγκιπες Παύλος και Νικόλαος, καθώς και η πριγκίπισσα Θεοδώρα, άλλαξαν τα στέφανα του ζευγαριού. Η τελευταία, μάλιστα, απήγγειλε και ένα ποίημα στη δεξίωση του γάμου, που έγινε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο. Εκεί είχαν στηθεί ειδικές τέντες για τα τραπέζια, υπό τον φόβο του άστατου καιρού. Ευτυχώς, όμως, ήταν μια γλυκιά βραδιά Οκτωβρίου, που έκανε τη χάρη στο ζευγάρι και δεν του χάλασε τα σχέδια. Το ίδιο συνέβη και στο πάρτι της υποδοχής των προσκεκλημένων, που διοργανώθηκε στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Παρασκευή το βράδυ. Από τις ωραίες παρουσίες, εκείνη της πριγκίπισσας Βενεδίκτης της Δανίας, αδελφής της Αννας Μαρίας. Επίσης, ήρθαν στην Αθήνα οι εγγονές της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, εκπροσωπώντας τον βρετανικό βασιλικό οίκο.

Λαμπροί βασιλικοί γάμοι Φιλίππου και Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή